BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaBankacılıkEuro bölgesinde resesyon kaçınılmaz----

Euro bölgesinde resesyon kaçınılmaz

Euro bölgesinde resesyon kaçınılmaz
11 Mart 2020 - 14:26 www.finansgundem.com

HSBC'nin korona virüsün etkisi altındaki euro bölgesinin finansal görünümüne ilişkin hazırladığı raporda ilk çeyrekte resesyonun kaçınılmaz olduğu ifadelerine yer verildi.

FINANSGUNDEM.COM - DIŞ HABERLER SERVİSİ

HSBC ekonomistleri, artan korona virüs salgınının etkisini yayılması nedeniyle ilk çeyrekte euro bölgesindeki durgunluğun "kaçınılmaz göründüğünü" söyledi.

HSBC, 19 ülkeden oluşan euro bölgesinin ekonomik görünümüne ilişkin en korkunç değerlendirmelerden birinde bulunurken, üretimin ilk çeyrekte %0,4, sonraki üç ay içinde ise %1 oranında düşeceğini öngörüyor.

Hazırlayanların arasında Simon Wells ve Chris Hare gibi ünlü ekonomistlerin de bulunduğu Çarşamba günü yayınlanan raporda, "Yılın ikinci yarısından itibaren bir toparlanma görmekle birlikte, kesintinin kalıcı bir iz bırakacağını ve GSYİh'nın gelecek yıl olacağını düşündüğümüz seviyeye yükselmeyeceğini düşünüyoruz" ifadelerine yer verildi.

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)