BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaEmlakEuro bölgesinde konut fiyatları yavaşladı----

Euro bölgesinde konut fiyatları yavaşladı

Euro bölgesinde konut fiyatları yavaşladı
07 Ekim 2022 - 12:47 www.finansgundem.com

Euro bölgesinde konut fiyatları pandemiden bu yana ilk kez yavaşladı. Eurostat, fiyatların ikinci çeyrekte bir yıl öncesine göre %9,3 arttığını, önceki üç aydaki %9,8'den düştüğünü bildirdi.

Ukrayna'daki savaşın güveni sarsması ve enflasyonun hızlanması Avrupa Merkez Bankası'nı aşırı gevşek politikalardan vazgeçmeye iterken, euro bölgesi konut fiyatlarındaki artışlar iki yıldır ilk kez yavaşladı.

Eurostat, fiyatların ikinci çeyrekte bir yıl öncesine göre %9,3 arttığını, önceki üç aydaki %9,8'den düştüğünü bildirdi. Büyüme, Avrupa Birliği'nin genelinde soğudu ve en küçük kazanımlar Kıbrıs, Finlandiya ve Danimarka'da kaydedildi.

Almanya’da konut krizi büyüyor

Alman IG BAU (Bauen-Agrar-Umwelt = İnşaat-Tarım-Çevre) sendikası, ülkede uygun fiyatlı konut açığının giderek arttığını belirterek, açığın bu yıl sonunda 700 binin üzerine çıkacağını bildirdi.

IG BAU Başkanı Robert Feiger, düzenlediği basın toplantısında, Almanya’da bu yıl sosyal konut açığında yüksek göçle birlikte yeni bir zirve görüleceğini belirtti.

Feiger, Alman hükümetinin sosyal ve uygun fiyatlı konut inşaatına katkıda bulunmasını talep ederek, hükümetin 100 bini sosyal konut olmak üzere yılda 400 bin konut inşa etme hedefine bağlı kalmasını istedi.

İngiltere ve İsveç'te konut fiyatları geriledi

 

Hong Kong'da konut fiyatlarının yüzde 30 düşmesi bekleniyor

 

Avustralya'da konut fiyatları 3 aydır düşüyor

 

Konut piyasası hala satıcıların kontrolünde

 

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)