BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaMakro EkonomiEuro Bölgesi'nde hizmet sektörü bir miktar iyileşti----

Euro Bölgesi'nde hizmet sektörü bir miktar iyileşti

Euro Bölgesi'nde hizmet sektörü bir miktar iyileşti
07 Nisan 2021 - 11:24 www.finansgundem.com

Euro Bölgesi'nde hizmet PMI mart ayında 49,6 puan olarak açıklandı.

Euro Bölgesi'nde hizmet satın alma yöneticileri endeksi (PMI) mart ayında, şubat ayına göre 3,9 puan artışla, 49,6 puana yükseldi.

Euro Bölgesi'nde bileşik PMI ise martta 4,4 puan artışla geçtiğimiz temmuz ayından bu yana en yüksek değeri olan 53,2 puana yükseldi. Analistler iki verinin de beklentilere göre hafif olumlu olduğunu belirttiler.

IHS Markit ekonomisti Chris Williamson, Euro Bölgesi’nde işletme faaliyetlerinin mart ayından dört aylık düşüşten toparlanmaya başladığını ve artışın beklentilerin üzerinde olduğuna işaret etti. İmalatın Almanya liderliğinde hızlandığını ifade etti.

Güçlü talep etkisiyle biriken siparişlerin neredeyse 3 yılın en yüksek düzeyine yükselmesi, iş gücünü ihtiyacını artırırken istihdam artışına neden olabilir.

PMI endeksi nedir?

PMI Endeksi, şirketlerin satın alma yöneticilerinin, mal ve hizmet satın alma eğilimlerini inceleyen bir göstergedir. Bu gösterge temel olarak büyüme öngörülerini açıklamaya yönelik anket niteliği taşımaktadır. Ülkelerin büyüme tahminlerini en iyi şekilde açıklayabilen endekslerden birisidir. 

Bu ankette şirket satın alma müdürlerinin, aylık periyotlarla mal ve hizmet talepleri konusunda nasıl pozisyon alacakları konusunda sorular yer alır. Amaç bu müdürlerin eğilimlerini incelemektir. Bu anketler, güncel, doğru ve genellikle benzersiz aylık ekonomik eğilim göstergeleri sunabilme kapasitesi sayesinde, merkez bankaları yanında, mali piyasalar ve ticari karar vericiler tarafından dünyada en çok takip edilen iş anketi unvanına sahiptir.

PMI endeksleri, esas alınan ekonomi ya da sektörün faaliyet koşullarındaki değişimin nicel büyüklüğünü değil, yönünü göstermesi açısından bir eğilim göstergesi özelliği taşımaktadır.

Almanya'da, mart ayı hizmet PMI yükseldi

 

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)