BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaMakro EkonomiEuro Bölgesi'nde deflasyon riski artıyor----

Euro Bölgesi'nde deflasyon riski artıyor

Euro Bölgesi'nde deflasyon riski artıyor
17 Eylül 2014 - 15:44 www.finansgundem.com

Fitch Ratings, Euro Bölgesi'nde yaşanan deflasyon görünümünün anlamlı ve artan bir risk olduğu uyarısında bulundu

Uluslararası kredi derecelendirme kuruluşu Fitch Ratings, Euro Bölgesi'nde yaşanan deflasyon görünümünün anlamlı ve artan bir risk olduğu uyarısında bulundu.

Fitch'in resmi internet sitesinden yapılan açıklamada, Euro Bölgesi'nde enflasyonun Eylül 2012'deki yüzde 2,6'dan Ağustos 2014'de yüzde 0,3'e gerilemesi durumunun, deflasyon görünümü üzerinde anlamlı ve artan bir risk olduğu ifade edildi.

Fitch'in Euro Bölgesi için deflasyondan ziyade düşük enflasyonu baz aldığına yer verilen açıklamada, "Japonya tarzı" uzayan bir deflasyonun, alternatif şok senaryosu olabileceğine değinildi.

Açıklamada, olası deflasyonun küresel ülkelerin notu üzerinde etkisi olacağına işaret edilirken, "Euro Bölgesi'nde, düşük enflasyon tamamiyle geçici faktörlerle açıklanamaz. Düşük talep, geniş üretim açığı, yüksek işsizlik, yüksek borç yükleri ve zayıf büyüme beklentileri Euro Bölgesi'nin ekonomisinin zayıflığını yansıtıyor" değerlendirmesine yer verildi.

Açıklamada ayrıca, Euro Bölgesinin kredi notları için artan bütçe açığı ve zayıf nominal Gayri Safi Yurtiçi Hasıla (GSYH) büyümesinin temel endişe kaynağı durumunda olduğu aktarıldı.
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)