BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaMakro EkonomiEuro Bölgesi PMI'lar rekor düşüş sonrası toparlandı----

Euro Bölgesi PMI'lar rekor düşüş sonrası toparlandı

Euro Bölgesi PMI'lar rekor düşüş sonrası toparlandı
23 Haziran 2020 - 12:53 www.finansgundem.com

Euro Bölgesi'nde imalat ve hizmet PMI'lar rekor düşüş sonrası toparlandı. Fransa'da ise endeksler sürpriz biçimde yükselerek büyümeye işaret etti.

Euro Bölgesi ekonomisi rekor düşüş sonrası toparlanıyor. Haziran ayı imalat ve hizmet PMI verileri iyileşme kaydetti, güven endeksi de Şubattan beri en yüksek seviyeye çıktı.

IHS Markit bileşik PMI Endeksi Mayıs'taki 31.9'dan Haziran ayında 47.5 seviyesine yükseldi.

Avrupa'nın en büyük ekonomisi olan Almanya'da da PMI rakamlarında iyileşme görülürken Fransa'da sürpriz biçimde endeks 50'yi aştı. Bu da daralma bölgesinden çıkıldığına işaret ediyor.

Almanya'da bileşik PMI 32.3'ten 45.8'e çıkarak tahminleri aştı. Fransa'da da bileşik PMI Endeksi 32.1'den 51.3'e tırmanarak özel sektör aktivitesinin 4 ayda ilk kez büyüdüğünü gösterdi. Beklenti 46.8'di. Ülkede imalat ve hizmet endeksleri de 50'yi aştı.

Korona virüs pandemisi sonrası ekonomilerin yeniden açılmaya başlamasıyla aktivitede toparlanma bekleniyordu ancak virüsün uzun vadeli etkilerine dair hala belirsizlikler mevcut.

Markit Şef Ekonomisti Chris Williamson ekonomik toparlanmanın gücü ve sürdürülebilirliği konusunda temkinli olduklarını belirtti.

Almanya'da hizmet PMI 4 ayın zirvesinde

ABD'de mortgage ödemeleri zorda

İngiltere'den işsizliği engellemek için 23 milyar GBP

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)