BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaMakro Ekonomi Euro Bölgesi için resesyon beklentisi büyüyor----

Euro Bölgesi için resesyon beklentisi büyüyor

 Euro Bölgesi için resesyon beklentisi büyüyor
15 Ağustos 2022 - 10:35 www.finansgundem.com

Euro bölgesinde resesyon riski kasım 2020'den bu yana en yüksek seviyeye ulaştı. Ekonomistler Avrupa’nın resesyona girme ihtimalinin yüzde 60 olduğunu açıkladılar

Euro bölgesinde enerji kıtlığı zaten rekor düzeyde enflasyonu daha da yukarı çekmekle tehdit ederken resesyon riski kasım 2020'den bu yana en yüksek seviyeye ulaştı.

Bloomberg anketine göre art arda iki çeyrek boyunca üretimin daralması olasılığı, önceki bir anketteki % 45'ten % 60'a ve Rusya'nın Ukrayna'yı işgalinden önceki % 20'den % 60'a yükseldi. Bloğun en büyük ekonomisi ve Rusya'nın doğal gaz arzında en çok kesintiye maruz kalan ülkelerden biri olan Almanya'nın bu çeyrekten itibaren durgunluk yaşaması muhtemel.

Artan yaşam maliyeti, 2022'nin son aylarına doğru Rusya'nın enerji tehditlerinin bu sorunu daha da kötüleştirmesiyle birlikte, Euro bölgesindeki şirketlere ve hanelere zarar veriyor. Ayrıca, Avrupa genelinde su seviyelerinin düşmesine neden olan şiddetli kuraklıklar nedeniyle arz darboğazları daha da kötüleşiyor.

Enflasyonun şimdi 2022'de ortalama % 8 - Avrupa Merkez Bankası'nın hedefinin yaklaşık dört katı - ve gelecek yıl %4 olması bekleniyor. Bununla birlikte, ankete katılanlar hala 2024'te %2 hedefine yavaşladığını görüyor.

Ekonomistler, ECB'nin Eylül ayında faiz oranlarını yarım puan artırmasını bekliyor.

Resesyon yıkıcı olmayacak

 

Credit Suisse'ten İngiltere için resesyon beklentisi

 

Avrupa'da resesyon ve yüksek enflasyon korkusu

 

Resesyona karşı 5 önemli adım

 

Resesyonun cüzdanlardaki 3 büyük etkisi

 

Resesyon FED’in suçu olacak

 

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)