BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaYaşam-MagazinEtkisine inanamayacaksınız! Eklem ağrılarını bitiriyor----

Etkisine inanamayacaksınız! Eklem ağrılarını bitiriyor

Etkisine inanamayacaksınız! Eklem ağrılarını bitiriyor
02 Ekim 2022 - 09:58 www.finansgundem.com

Artrit, toplumun büyük bölümünü etkileyen sağlık sorunlarından biri. Özellikle eklem bölgelerinde ortaya çıkan yanma, şişme gibi semptomlarla kendini gösteren bu rahatsızlığa karşı kendini korumak için beslenmeye dikkat etmek büyük önem taşıyor.


Oldukça acı verici bir durum olan artrit semptomları, özellikle eklemlerinin şişmesine, hassaslaşmasına, sertleşmesine veya iltihaplanmasına neden olur. Kas zayıflığına ve israfına neden olabilir. Net bir tedavisi olmamasına rağmen, beslenme sistemi semptomları büyük oranda hafifletebilir.

Dr. Clare Morrison, potasyum açısından zengin besinlerin artritle mücadelenin en önemli anahtarı olabileceğini belirtti. Beslenmeyle alınan potasyumun, tuzdaki fazla sodyumun dengelenmesine yardımcı olarak sıvı tutulmasını azaltabileceğini ve kemiklerde, eklemlerde kalsiyumun doğru kullanılmasına yardımcı olduğunu dile getirdi.

Bu durum, düşük potasyum seviyeleri ile romatoid artrit ile arasında bir bağlantı kurulan The Journal of Pain'de yayınlanan bir çalışma ile desteklendi.

Bu durum, düşük potasyum seviyeleri ile romatoid artrit ile arasında bir bağlantı kurulan The Journal of Pain'de yayınlanan bir çalışma ile desteklendi. Araştırmanın bir parçası olarak, artrit hastası kişilerde, 28 gün boyunca potasyum takviyesi aldıktan sonra, almayanlara kıyasla daha az ağrı yaşandığı tespit edildi.

Potasyum grubunda hastaların yüzde 43,75'i, 28. günde plasebo grubunda yüzde 6.25'e kıyasla yüzde 33 daha düşük ağrı yoğunluğu kriterlerini karşıladı.

Ayrıca, Avrupa Romatoloji Dernekleri İttifakı kriterlerine göre müdahale grubundaki hastaların yüzde 31,25'i orta düzeyde yanıt aldı. Plasebo alan hastalar için karşılık gelen yüzde yüzde 6.25 idi. Potasyum takviyelerinin ağrı yoğunluğunu azalttığı ortaya çıktı.

Ayrıca potasyum takviyeleri satın almak da mümkündür, Dr Morrison diyetinize potasyum seviyelerini yükseltmeye yardımcı olabilecek dört meyve eklemenizi özellikle tavsiye etti.

Sabah'ta yer alan habere göre, iyi kaynaklar arasında muz, kavun, portakal ve kayısı bulunduğunu söyleyen Morrison, 100 gram muz, 358 mg potasyum içerirken, aynı miktarda kavun, 267 mg potasyum içerdiğini de sözlerine ekledi. Yüz gram portakalda 181 mg, kayısıda 259 mg potasyum bulunuyor.

Bununla birlikte, kuru kayısı, 1.162mg içeren 100g ile daha fazla potasyum bakımından zengindir.
Romatoid artrit vücudun bağışıklık sistemi etkilenen eklemleri hedef alarak ağrıya ve şişmeye neden olduğunda ortaya çıkar.

Başlangıçta eklemin pürüzsüz kıkırdak astarını tehlikeye atarak hareketi zorlaştırır ve ağrı ve sertliğe yol açar.

Artrit belirtileri türüne bağlı olacaktır, ancak şunları içerebilir:

Eklem ağrısı, hassasiyet ve sertlik
Eklemlerde ve çevresinde iltihaplanma
Eklemlerin kısıtlı hareketi
Etkilenen eklem üzerinde sıcak kırmızı cilt
Zayıflık ve kas kaybı

Türkiye'de sağlıklı yaşam süresi yaklaşık elli yedi yıl

 

Hamilelik sonrası kilo vermek isteyenlere sağlıklı tüyolar

 

Kene kaynaklı yeni bakteri: Sağlıklı insanlar da tehlike altında!

 

YORUMLAR (1)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)