BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaFinans KulisEtiyopya’nın pamuk Türkleri----

Etiyopya’nın pamuk Türkleri

Etiyopya’nın pamuk Türkleri
17 Temmuz 2014 - 11:24 www.finansgundem.com

Altınbaş-Koçak-Öz üçlüsü, Omo Vadisi’nde beyaz cennet yarattı. Hedef yıllık 1 milyar dolar ciro

Türk işadamları girişimcilikte sınır tanımıyor. Son örnek Etiyopya’da ortaya çıktı. Yıllık 1 milyar dolar ciro hedefli yatırımın adresi Omo Vadisi. Pamuk tarımına başlayan işadamları  ise Altıbaş-Koçak-Öz üçlüsü. Etiyopya Devleti tarafından “2013’te Performansı En İyi Olan Yabancı Yatırımcı” ödülü verilen üçlüden İmam Altınbaş ve Seyfettin Koçak, Else Addis Industrial Development ve Omo Valley Farm Cooperation’un ortağı. Kasım Külek Öz ise Omo’daki ortakları. İlk hasatı Ekim ayında alacak olan ve 50 bin hektar arazide pamuk üretimi hedefleyen Omo’daki bu girişimi, Altınbaş ve Koçak’la biraraya gelen Vahap Munyar Hürriyet’teki köşesinde kaleme aldı.  

ALTINBAŞ’IN HESABI
-Omo’daki pamuk tarımı ne durumda?
- İlk hasatı 6 ay içinde alacaktık. Takvim biraz sarktı. İlk hasat ekim ayı başlarında olacak. 3 bin ton pamuk çıkacak. İlk hasattan gelirimiz 6.4 milyon doları bulacak.
Altınbaş, hesap yaptı:
- 50 bin hektarın tamamında tarıma başlayınca tek hasatta elde edeceğimiz pamuk 250 bin tona çıkacak. Yılda iki hasata geçince, üretim 500 bin tonu bulacak. O dönemde yıllık ciro 1 milyar dolara ulaşabilecek.
Altıbaş-Koçak-Öz üçlüsünün adlığı ödül, Omo’da tarım işinin rayına girmeye başladığını gösteriyor.
Onlar için asıl “büyük ödül”, pamuktan yılda 1 milyar dolar ciroya ulaşmak olacak...
YORUMLAR (1)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
  • Doğan Sakar05 Şubat 2024 21:54

    Sayın Altınbaş. Koçak.öz üçlüsü Etopyada Pamuk üretiminde Allah'tan bol kazançlar ve üstün başarılarınızı yüce Alahtan temenni ederiz sizden istirhamımız bizi Etopyadaki Pamuk sektöründe bilginizi ve ordaki hayat şartları güvenlik sorunu bizi kısaca bilgilendirmek