BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaGündemEtiyopya'da Tigraylı isyancılara karşı protesto----

Etiyopya'da Tigraylı isyancılara karşı protesto

Etiyopya'da Tigraylı isyancılara karşı protesto
22 Temmuz 2021 - 14:35 www.finansgundem.com

Etiyopya'da on binlerce kişi, isyancı Tigray Halk Kurtuluş Cephesi'nin eylemlerini kınamak için gösteri düzenledi. Addis Ababa Belediye Başkanı Adanech Abebe, Etiyopya'nın şu anda tarihinin en zor zamanlarından birini yaşadığını açıkladı.

Etiyopya'nın başkenti Addis Ababa'daki Meskel meydanına toplanan on binlerce Etiyopyalı, taşıdıkları pankartlar ve attıkları sloganlarla Tigray Halk Kurtuluş Cephesi'nin (TPLF) eylemlerini kınayarak güvenlik güçleriyle dayanışma gösterdi.

Gösteriye katılan Gemechu Tola, TPLF'nin Etiyopya'yı yönetme şansını kullandığını belirterek, "(TPLF) 27 yıl boyunca ülkeyi acımasız insan hakları ihlallerinin demir kıskacı ile yönetti. Oromia ve Amhara'daki gençlerin fedakarlıkları ile iktidardan atıldı." dedi.

TPLF'nin politikasını milleti böldüğünü altını çizen Tola, Tigray halkının TPLF'den kesin olarak kurtulması gerektiğini vurguladı.

Addis Ababa Belediye Başkanı Adanech Abebe, Etiyopya'nın şu anda tarihinin en zor zamanlarından birini yaşadığını açıkladı.

Abebe, "Yabancı lobicilerin ve bazı uluslararası medya kuruluşlarının TPLF'nin çocukları askere almasını izledikten sonra bile bir terör örgütünü desteklemeye devam ettiğini görmek üzücü." ifadelerini kullandı.

TPLF, 2018'de iktidarın el değiştirmesine kadar Etiyopya Halklarının Devrimci Demokratik Cephesi adlı dört partili koalisyonla 27 yıl boyunca ülkeyi yönetmişti.

Tigray bölgesinde tek taraflı ateşkes ilan edilmişti

Etiyopya hükümeti, 28 Haziran'da, TPLF isyancılarının ele geçirdiğini ileri sürdüğü Tigray bölgesinde tek taraflı ateşkes ilan ettiğini duyurmuştu.

Bir dönem Tigray eyaletini yöneten isyancı TPLF güçlerinin, 3 Kasım 2020'de Etiyopya'nın Kuzey Komutanlığı birliklerine saldırması ve sonrasında Başbakan Abiy Ahmed'in TPLF'ye karşı askeri harekat kararı almasının ardından eyalette 1,7 milyondan fazla kişi yerinden oldu.

Etiyopya polisi Tigrayları keyfi şekilde tutukluyor

 

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)