BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaGündemEtiyopya polisi Tigrayları keyfi şekilde tutukluyor----

Etiyopya polisi Tigrayları keyfi şekilde tutukluyor

Etiyopya polisi Tigrayları keyfi şekilde tutukluyor
16 Temmuz 2021 - 17:35 www.finansgundem.com

Uluslararası Af Örgütü, Etiyopya polisini etnik kimlikleri nedeniyle Tigrayları keyfi şekilde gözaltına almak ve tutuklamakla suçladı.

Örgütten yapılan açıklamada, kuzeyde federal orduyla çatışan isyancı Tigray Halk Kurtuluş Cephesinin (TPLF), Tigray eyaletinin başkenti Mekelle'yi ele geçirmesi sonrası başkent Addis Ababa'daki Tigrayların keyfi şekilde gözaltına alındığı belirtildi.

Açıklamada, gözaltına alınan yüzlerce kişinin halen nerede olduğunun bilinmediği kaydedilirken, bu kişilere yönelik uluslararası çapta bilinen herhangi bir suçlamaya da rastlanmadığı vurgulandı.

KEYFİ TUTUKLAMA DALGASI

Gazeteci ve medya çalışanlarının da keyfi şekilde gözaltına alınanlar arasında olduğu belirtilen açıklamada, Etiyopya hükümeti, "keyfi tutuklama dalgasına son vermeye" çağrıldı.

Açıklamada, eski tutukluların, karakolların Tigrinya konuşan kişilerle dolu olduğunu ve polisin gözaltılar öncesi kimliklerinden etnik aidiyetleri kontrol ettiğini aktardığı ifade edildi.

Eyaletin başkenti Mekelle dahil büyük kısmının kontrolünü ele geçiren TPLF, hükümetin ateşkes kararına uymayacağını açıklamıştı.

Türkiye Maarif Vakfı, Etiyopya'daki FETÖ okullarını teslim aldı!

 

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)