BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaGündemEtiyopya ordusu Tigray'da üç bölgeyi geri aldı----

Etiyopya ordusu Tigray'da üç bölgeyi geri aldı

Etiyopya ordusu Tigray'da üç bölgeyi geri aldı
19 Ekim 2022 - 01:54 www.finansgundem.com

Etiyopya ordusunun ülkenin kuzeyinde ayrılıkçı Tigray Halk Kurtuluş Cephesinin (TPLF) kontrolündeki üç bölgeyi geri aldığı bildirildi.


Hükümetin yazılı açıklamasında, TPLF'in elinde bulunan ülkenin kuzeyindeki Shire, Alamata ve Korem bölgelerinde kontrolün sağlandığı bilgisi paylaşıldı.

Sivillerin zarar görmemesi için operasyonda azami derecede özen gösterildiği kaydedilen açıklamada, söz konusu bölgelere insani yardım ulaştırılması için koordinasyonun sağlanacağı ifade edildi.

Afrika Birliği (AfB), Birleşmiş Milletler (BM), ABD, İngiltere, Almanya, Danimarka, Avustralya ve Hollanda, Etiyopya'da hükümet güçleri ile TPLF arasında devam eden çatışmaların durdurulması çağrısı yapmıştı.

Etiyopya'da ordu ile TPLF arasında Kasım 2020'de başlayan çatışmalar, binlerce kişinin ölümüne, yüz binlerce kişinin evini terk etmesine yol açtı.

Etiyopya ile TPLF arasında AfB arabuluculuğunda barış müzakereleri yapılması teklifi kabul görmüştü.

Heyetlerin, 2 yıl aradan sonra ilk kez 8 Ekim'de Güney Afrika'da buluşması planlanmasına rağmen eski Nijerya Cumhurbaşkanı Olusegun Obasanjo ve eski Kenya Devlet Başkanı Uhuru Kenyatta'nın arabulucu olacağı görüşmeler lojistik nedenlerden ötürü yapılamamıştı.

Dışişleri Bakanlığı'ndan Etiyopya'da ateşkes ilan edilmesi çağrısı

 

Etiyopya'dan İrlanda'ya çağrı: Düşmanca tavırlara son verin

 

AB'den Eritre'ye 'Etiyopya' uyarısı

 

ETİKETLER :
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)