BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaGündemEtiler'de büyük et savaşı----

Etiler'de büyük et savaşı

Etiler'de büyük et savaşı
09 Ağustos 2013 - 06:42 www.finansgundem.com

Son dönemlerde sayıları hızla artan steak houselar (et restoranları) arasında İstanbul Etiler’de büyük bir kapışma yaşanıyor

Etiler'de bulunan 350 metre mesafedeki 4 restoranda günde 1 ton et tüketiliyor. Doğuş Grubu’nun bünyesine katılan Nusr-ET ve Türkiye’nin en eski et restoranlarından Günaydın, Etiler’de günde 1 tondan fazla et satıyor. 350 metre mesafede bulunan Nusr-Et ve Günaydın’ın 3 restoranı günde 150 bin lira ciroya ulaşıyor.
Türkiye’nin en ünlü Steak House’ları (et restoranı) arasında İstanbul Etiler’de büyük bir kapışma yaşanıyor. Nusr-ET ve Günaydın’ın 3 restoranı Etiler’de günlük 150 bin liradan fazla ciro yapıyor. 1 tonu aşkın et tüketiminin gerçekleştiği bu restoranlara her gün yaklaşık 1250 kişi geliyor. Ortalama kişi başı hesap ise 120 lirayı geçiyor. Bu restoranlara etler ise Balıkesir, Edirne ve Afyon’dan geliyor. Etiler’deki steak house kapışması ise şimdi yurtdışına uzanmaya hazırlanıyor.
Yabancılarda tutuyor
Son dönemlerde et restoranlarının sayısındaki artışa dikkat çeken Günaydın Et Restoranları'nın Kurucu Ortağı Cüneyt Asan, şu bilgileri verdi: “Bizim sektörde yarattığımız öncü tutumdan etkilenerek şubeler açan firmaları biz de destekliyoruz. Hatta diğer markalar şubelerini açarken de bizim yetiştirdiğimiz, bizim yanımızda çalışan personelden istifade ederek işlerini sürdürüyorlar. Günaydın Steak Houselar’ımızı yurt dışından, Avrupa’dan, Amerikan’dan gelip ziyaret eden misafirlerimiz bu işi kendi ülkelerinden daha iyi yaptığımızı belirtiyorlar. Ülkelerinde bu kalitede et yemediklerini dile getiriyorlar. Bu da bize enerji ve güç veriyor. Sektörün hızlı bir büyüme içerisinde olduğunun farkındayız. Biz de buna göre çalışmalarımızı yönlendiriyoruz.”
Şube sayısını arttırıyor
Doğuş Grubu bünyesine katıldıktan sonra yatırımlarını hızlandıran Nusr-ET Steak House’un kurucu ortağı Nusret Gökçe, şu değerlendirmeyi yaptı: “Steak House’ların kalitesini tüketiciler belirleyecek. Restoranımızda 700 kişi yemek yiyor. Günlük en az 500-600 kilogram et tüketiliyor. Bu rakamları daha da yukarıya çıkarmak için elimizden geleni yapıyoruz. İstanbul Etiler dışında Ankara ve Bodrum’da da şubeler açtık. Yurtdışında şube açma girişimlerimiz tüm hızıyla devam ediyor. Bu konuda doğru yer ve doğru zaman konseptiyle çalışacağız. Et restoranları kaliteden taviz vermedikleri sürece müşteri sayılarını her geçen gün arttıracaklardır.”
Gönen’den et alıyor
Kalitede avantaj sağlamak için “Kendi etimizi kendi çiftliğimizde üretiyoruz” diyen Günaydın Et Restoranları Kurucu Ortağı Cüneyt Asan, ”Çiftliklerimizde sağlıklı koşullarda, veteriner gözetiminde hayvan yetiştiriyoruz. Onlar mutlu, sağlıklı koşullarda yetiştikçe de etlerinin kalitesi vazgeçilmez oluyor. Balıkesir Gönen’de bulunan çiftliğimiz geçen sene Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı tarafından Ari Sertifikası aldı” dedi.
3 farklı ilden et
Kalite için et üretiminin de önemli olduğuna dikkat çeken Nusr-ET Steak House’un kurucu ortağı Nusret Gökçe, “Biz daha çok restoranlarımızda kullandığımız etleri Balıkesir, Afyon ve Edirne’den alıyoruz. Bu illerdeki iklim koşulları ve hayvancılık çok kaliteli şekilde yapılıyor. Biz de bu konuda uzmanlaşmış çiftliklerle çalışmalar yapıyoruz. En çok eti Balıkesir’den temin ediyoruz” dedi.
Nusr-ET
Günlük ortalama ciro 90 bin.
Kişi başı en az 100-120 lira hesap ödüyor.
Bir yıllık ciro 30 milyonu aşıyor.
Günde ortalama 700 kişi yemek yiyor.
Günlük tüketilen et miktarı 500 kilogram.
Etiler Günaydın Et  Restaurant
Günlük ortalama ciro 24 bin lira.
Kişi harcama 120 lira.
Yıllık ciro 9 milyon lira.
Ortalama müşteri sayısı 200 kişi.
Tüketilen et miktarı 150 kilogram.
Etiler Günaydın Steak House
Günlük ortalama ciro 14 bin lira.
Kişi başı harcama 140 lira.
Yıllık ciro 4.5 milyon lira.
Ortalama müşteri sayısı 100 kişi.
Tüketilen et miktarı 200 kilogram.
Etiler Nispetiye Günaydın Steak House
Günlük ortalama ciro 22 bin lira.
Kişi başı harcama tutarı 90 lira.
Yıllık ciro 8 milyon lira.
Ortalama müşteri sayısı 250 kişi.
Tüketilen et miktarı 170 kilogram.
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)