BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaEmlakEtiler’de 500 milyon dolarlık proje----

Etiler’de 500 milyon dolarlık proje

Etiler’de 500 milyon dolarlık proje
28 Temmuz 2015 - 15:55 www.finansgundem.com

Akmerkez’in karşı komşusu 50 yıllık Belediye Sitesi, kentsel dönüşüm kapsamında yenilenecek.

İstanbul'un en öne çıkan semtlerinden olan Etiler, kentsel dönüşümde büyük inşaat firmalarının iştahını kabartıyor. Bölgede 424 konutluk Uçaksavar sitesi ile anlaşan Teknik Yapı'nın ardından parsel bazlı yenileme çalışmaları da yapılmaya başlanmıştı.

Etiler'de yine Akmerkez'in yakınlarında yer alan Petrol Sitesi'nin kat maliklerinin de geçtiğimiz aylarda Katarlı QT Holding ile anlaşmaya vardığına ilişkin haberler yapılmıştı. Burada 250 milyon dolarlık yatırımla uluslararası yatırımcılara hitap eden, rezidans, konut, ofis ve ticari alandan oluşan karma proje yapılacağı belirtilmişti.

İstanbul’un lüks semti şimdi de yeni ve iddialı bir projeye hazırlanıyor. Akmerkez'in hemen kar­şısında konumlanan dokuz parselde 450 daireden oluşan 50 yıllık Belediye Sitesi, kat malikleriyle anlaşma tamamlandığı anda kentsel dönüşüm kapsamında yenilenecek. Levent Gökmen’in Ekonomist’teki haberine göre projenin sahibi Astaş Gayrimenkul, site sakinleri ile kat karşılığı anlaşma yaptı. Astaş Gayrimenkul Yöne­tim Kurulu Başkan Vedat Aş­çı, pazarlık yürüttükleri sitelerin isimlerinin ise şimdilik gizli kal­masını istediğini dile getirdi. Verilen bilgiye göre sitenin yüzde 90’ına ulaşan yedi parseliyle prensipte anlaşılıp imza aşamasına gelindi.

Vedat Aşçı, yaklaşık 450-500 milyon dolarlık yatırım yapılması planlanan 650 civarında rezidansın yapılacağı proje ile gelen bu ta­lepleri karşılamayı planladıklarını da vurguladı.

FİYAT NE OLACAK?

Henüz geliştirme aşamasında olan projenin metrekare satış fi­yatlarının belirlenmediğine dikkat çeken Aşçı, "Projemiz mimarisin­den teknolojisine, inşaat kalitesin­den kullanılan ürünlere kadar Türkiye'nin ve Avrupa'nın en önemli projesi olacak. High class kesime hitap edecek bir proje ol­duğu için fiyatları da o doğrultu­da olacak" dedi.
YORUMLAR (3)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)