BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaGündemEtik tartışması büyüyor... Aşı olmayana 'nakil' yok----

Etik tartışması büyüyor... Aşı olmayana 'nakil' yok

Etik tartışması büyüyor... Aşı olmayana 'nakil' yok
26 Ocak 2022 - 09:31 www.finansgundem.com

ABD’de kalp nakli için öncelikli hastalar listesinde bulunan 31 yaşındaki hasta, Kovid aşısı olmayı reddettiği için nakil şansını kaybetti. Hastane, Kovid aşısı olmamanın ameliyat sonrası hayatta kalma şansını düşürdüğü ifade edildi.

ABD'de aşı karşıtı bir hastanın kalp nakli listesinden çıkarılması tartışma yarattı.

Boston'daki hastane, nakil için öncelikli hastalar listesinde bulunan 31 yaşındaki DJ Ferguson'a Kovid-19 aşısı olmayı reddettiği için kalp nakli yapmayacağını açıkladı.

Ferguson'un babası, yerel basına yaptığı açıklamada, kalıtsal bir kalp rahatsızlığı olan oğlunun aşı olmama kararıyla ilgili “Bu onun temel ilkelerine aykırı, buna inanmıyor” dedi. Baba David Ferguson, “Bu konuda onu zorlamaları bir politika, çünkü aşı olmayacak ve onu kalp nakli listesinden çıkarıyorlar” diye konuştu.

Oğlunun cesaretine ve kararlılığına saygı duyduğunu belirten baba, “Bu onun bedeni, onun kararı” ifadelerini kullandı.

HASTANE: AŞI OLMADIĞI İÇİN HAYATTA KALMA ŞANSI DÜŞÜK

Boston'daki hastaneden yapılan açıklamadaysa, “ABD'deki birçok nakil programında olduğu gibi Kovid-19 aşısı, nakil hastaları için gerekli birkaç aşıdan ve tedaviden biridir. Aşı başarılı bir ameliyat ve hastanın nakil sonrası hayatta kalma şansı yaratmak için gerekli” dendi.

Birçok uzman, nakil sonrası bağışıklığın düştüğüne ve Kovid aşısının önemli olduğuna dikkat çekerek hastanenin kararına destek verdi.

CBS Boston televizyonuna konuşan NYU Grossman Tıp Fakültesi Tıp Etiği bölümünün başındaki Dr. Arthur Caplan, “Her türlü organ nakli ameliyatında bağışıklığınız hızla düşer. Bir grip sizi öldürür, Kovid sizi öldürür. Organlar az bulunuyor, onları aşı olduğu için hayatta kalma şansı daha düşük biri yerine yaşama şansı düşük birine vermiyoruz” dedi.

Hollanda'da hastaneler kemoterapi ve organ nakillerini erteliyor

 

Organ nakli cerrahının yaptıkları kan dondurdu!

 

YORUMLAR (1)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)