BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaKripto ParalarEthereum, Bitcoin'in önüne geçebilir----

Ethereum, Bitcoin'in önüne geçebilir

Ethereum, Bitcoin'in önüne geçebilir
03 Aralık 2021 - 12:33 www.finansgundem.com

Avustralyalı üniversite araştırmacıları, Bitcoin'in kripto para alanındaki en iyi değer saklama aracı olarak itibarını sorguladı ve Ethereum'un "dünyanın ilk deflasyonist para birimi olma yolunda ilerlediğine" dikkat çekti.

Dört Avustralyalı araştırmacı, 18 Kasım'da yayınlanan araştırmada EIP-1559 güncellemesinin neden ETH'yi daha iyi bir değer saklama aracı yapma potansiyeli olduğunu ele aldı. Araştırmayı Sidney Teknoloji Üniversitesi'nden Ester Félez-Viñas, Macquarie Üniversitesi'nden Sean Foley, Batı Avustralya Üniversitesi'nden Jonathan Karlsen ve Sidney Üniversitesi'nden Jiri Svec kaleme aldı.

Ethereum'un ağustos ayında gerçekleştirdiği EIP-1559 güncellemesiyle birlikte, ağda ödenen işlem ücretlerinin bir kısmı yakılmaya başlandı. Güncellemenin başlatılmasından beri, dolaşımda olan arzı 118.583.580 olan ETH arzından 1 milyondan fazla ETH yakıldı.

Rapora göre, EIP-1559 sayesinde zaman zaman günlük üretilen 12 bin ETH'nin yarısından fazlasına denk gelen miktarda işlem ücreti yakılıyor. Araştırmacılar, Ethereum'a olan talebin güçlü merkeziyetsiz finans ekosistemi nedeniyle arttığını ve zamanla daha fazla ETH'nin yakılacağını tahmin ediyor.

Araştırmacılara göre Ethereum, halihazırda Bitcoin'den daha az enflasyonist durumda:

EIP-1559'dan beri Ethereum oluşturma hızı yıla yayıldığında, Ethereum arzındaki toplam artış beklentisinin yalnızca yüzde 0,98 olduğu görülüyor. Bitcoin için ise bu beklenti yüzde 1,99.

Araştırmacılar, Ether'in Bitcoin'e kıyasla daha iyi enflasyona karşı koruma sunduğunu ve bu nedenle uzun vadede Bitcoin'den daha iyi bir uzun vadeli değer saklama aracı olabileceğini ekledi.

Pandemi sürecinde hızlanan para basma faaliyetleri ve ABD'de dahi yüzde 6,2'yi gören enflasyon nedeniyle, 21 milyon ile sınırlı arza sahip olan Bitcoin'e gösterilen ilgi her geçen gün artıyor. Diğer yandan araştırmacılar, bu amaç için Ethereum'un da değerlendirilmesi gerektiğini düşünüyor.

MicroStrategy CEO'su Michael Saylor gibi Bitcoin destekçileri ise, hash oranı bakımından çok daha güvenli olması ve arz sınırı ve protokolünün değiştirilememesi nedeniyle Bitcoin'in daha üstün bir değer saklama aracı olduğuna inanıyor.

YORUMLAR (2)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
  • none03 Aralık 2021 14:04

    bi s..tirin gidin BTC'yi asla hiçbir coin geçemez!

  • Mucise Reis ;)03 Aralık 2021 13:21

    yaa btc altın gibi ana para altın.. eteryum projeleri destekleyen proje sunan alt yapı oluyor. bambaşka dunya... ödeme işleri btc ye endekslı.. eter ise projeleri destekleyen altında yenı oluşumların sistem ağlarının destekleyen bişi...