BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaKripto ParalarEthereum Bitcoin'den daha fazla yükselecek----

Ethereum Bitcoin'den daha fazla yükselecek

Ethereum Bitcoin'den daha fazla yükselecek
10 Aralık 2021 - 15:05 www.finansgundem.com

ETH, bu yıl BTC'yi yüzde 230'dan fazla geride bıraktı. Profesyoneller altcoin'in daha çok yükseleceğini düşünüyor.

Ether (ETH) fiyatının aylardır Bitcoin'den (BTC) daha iyi performans gösterdiğini, ETH/BTC paritesinin 2021'de yüzde 230'dan fazla arttığını ve 9 Aralık'ta 0,089 değeri ile yeni bir rekor kırdığı kayıtlara geçti.

Ether'in 490 milyar dolarlık piyasa değeri şu anda Bitcoin'in 903 milyar dolarlık değerinin yüzde 54'üne denk geliyor. Bu oran 2020'de sadece yüzde 15 seviyesindeydi. Bu nedenle keskin bir dönüşümün yaşandığı ortada. Ethereum maksimalistlerinin hayalleri hala uzak birer hedef şeklinde gözükebilir, ancak yine de bu yolda ilerleniyor.

Bu dönüşümün gerekçesini analiz etmek veya geleceği tahmin etmek için, her bir kripto para biriminin piyasa yapısını ayrı ayrı araştırmak gerekiyor.

Örneğin, vadeli işlemler piyasa primi, her iki kripto para üzerinde benzer bir eğilim mi gösteriyor? Profesyonel yatırımcıların uzun ile kısa oranı ne durumda? Bunlar, mevcut hareketin devam edip etmeyeceğini belirlemek için gerekli veriler.

Vadeli işlem primi Ether'i destekliyor

Üç aylık vadeli işlemler, balinalar ve arbitraj masalarının tercih ettiği enstrümanlardır, ancak takas tarihleri ​​ve spot piyasalardan fiyat farkı nedeniyle bireysel yatırımcılar için karmaşık görünebilirler. Ancak, bu üç aylık sözleşmelerin en önemli avantajı, dalgalı bir fonlama oranının olmamasıdır.

Bu sabit aylık enstrümanlar genellikle spot piyasa fiyatlarının biraz üzerinde işlem görür ve bu da satıcıların uzlaşmayı daha uzun süre ertelemek için daha fazla para talep ettiğini gösterir. Sonuç olarak, vadeli işlemler sağlıklı piyasalarda yıllık yüzde 5 ila 15 primle işlem görmelidir. Bu durum "contango" olarak bilinir ve kripto para piyasalarına özel değildir.

Her iki grafik karşılaştırdıktan sonra, Bitcoin vadeli işlemlerinin Mart 2022 için yıllık ortalama yüzde 2,6 ve Haziran 2022 için yüzde 4,4 oranında işlem gördüğünü görebiliriz. Bu durum, Ether'in sırasıyla yüzde 2,9 ve 5'i ile karşılaştırır. Sonuç olarak balinaların ve arbitraj masalarının Ether için daha büyük bir prim talep ettiği ortaya çıkıyor ve bu bir yükseliş göstergesi.

Bitcoin'in uzun kısa oranı düştü

Profesyonel yatırımcıların nasıl pozisyon aldığını etkili bir şekilde ölçmek için, önde gelen kripto para borsalarında en iyi yatırımcıların uzun kısa oranını izlemek gerekir. Bu veri, birden fazla piyasadan veri toplayarak yatırımcıların etkin net pozisyonunun daha geniş bir görünümünü sunar.

Müşterilerin katılımlarını ölçmenin birden fazla yolu olduğundan, borsaların en iyi yatırımcılar hakkında farklı şekilde veri topladığını belirtmekte fayda var. Bu nedenle, farklı sağlayıcılar arasındaki herhangi bir karşılaştırma, mutlak sayılar yerine yüzde değişimleri üzerinden yapılmalı.

En büyük Bitcoin yatırımcılarının uzundan kısaya oranı, 5 Aralık'ta 1,39 olarak hesaplanırken şu anda 1,21 ortalama seviyesini elde etti. İki hafta önceki 1,59 değeri ile karşılaştırıldığında, bu durum, alıcıların (uzun vadeli yatırımcılar) risklerini yüzde 24 oranında azalttığına işaret ediyor.

Bu arada, Ether balinaları ve arbitraj masaları, uzundan kısaya 1,0'dan 1,16'ya geçtikten sonra 5 Aralık'tan itibaren olumlu bir duygu değişikliği gösterdi. 25 Kasım'daki ortalama veriler karşılaştırırken, en büyük Ether yatırımcılarının uzun kısa vadeli işlemleri 1,43'ten yüzde 20 düştü.

Veriler Ether yatırımcılarının, Bitcoin yatırımcılarından daha emin olduğunu gösteriyor
Mevcut türev verileri, şu anda daha yüksek bir vadeli işlem baz oranı gösterdiğinden Ether'i destekliyor. Ayrıca, 5 Ekim'den bu yana en iyi trader'ların uzundan kısaya yaptığı hamle, ETH fiyatının tüm zamanların en yüksek seviyesi olan 4.870 dolardan yüzde 16 düştüğü hassas bir dönemde güven sinyali veriyor.

Bitcoin yatırımcıları, fiyat 10 Kasım'daki tüm zamanların en yüksek seviyesi olan 69.000 doların yüzde 31 altında olduğu için güven eksikliği yaşıyor olabilir. Bunun bir sebep mi yoksa sonuç mu olduğunu bilmenin bir yolu yok. Yine de, vadeli işlem primi ve uzundan kısaya verilere bakılırsa Ether, daha iyi performans göstermeye devam etmek için yeterli ivmeye sahip.

Katı kripto kuralları Bitcoin milyarderlerini kaçırıyor

 

Bitcoin para mı, yatırım aracı mı?

 

Bitcoin'in mucidi 54 milyar dolarlık davayı kazandı

 

ETİKETLER :
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)