BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaKripto ParalarEther ralliye ara mı verdi?----

Ether ralliye ara mı verdi?

Ether ralliye ara mı verdi?
15 Kasım 2021 - 16:50 www.finansgundem.com

Rekor fiyat seviyesinden yalnızca 100 dolar aşağıda seyreden Ether, bazı göstergelere göre yükselişe bir süre mola verebilir.


En büyük altcoin Ether (ETH), 2021 yılında büyük çoğunluğu Ethereum blockchain’i üzerinde kurulan merkeziyetsiz finans (DeFi) ve benzersiz token (NFT) sektörlerinin patlama yaşamasıyla birlikte ciddi bir değer artışı gösterdi. London hard fork’u gibi önemli protokol güncellemeleri de altcoin’in yükselişini destekledi.

Yıla 730 dolar civarında başlayan Ether, 10 Kasım’da 4.859 dolara yükselerek rekor kırdı ve değerini yıl başından beri altı kattan fazla artırdı. En büyük altcoin, yıl başından beri yüzde 127 değer kazanan Bitcoin’in (BTC) performansını da önemli ölçüde geride bırakmış oldu.


                                    Ether ve Bitcoin'in performanslarının karşılaştırması

Ne var ki haber yayın saati itibarıyla rekor fiyat seviyesinden yalnızca 100 dolar aşağıda seyreden Ether, bazı göstergelere göre yükselişe bir süre mola verebilir.

Bloomberg’in 15 Kasım tarihli haberine göre Fibonacci göstergesi, Ether fiyatındaki son rallinin haziran ve eylül ayları arasındaki ralliyle neredeyse bire bir benzerlik gösterdiğini ortaya koyuyor. Söz konusu ralli, kripto paranın düzeltmeye başlamasıyla sonuçlanmıştı.

Kimi analistlere göre bu durum, Ether için yaklaşan düzeltmenin habercisi olabilir.

Ether'in mevcut performansı, haziran-eylül ayları arasındaki performansıyla büyük benzerlik gösteriyor.

Bir diğer popüler gösterge olan TD Sequential da Ether için tehlike çanlarını çalıyor. TD Sequential, olası trend değişimlerini belirlemek için kullanılan bir indikatördür. Bir varlığın herhangi bir zaman çerçevesinde önceki dört mumun kapanışının altında veya üstünde art arda dokuz mum oluşturması, trend değişiminin sinyalcisidir.

Aşağıdaki Ether grafiğinde ise önceki dört mumdan daha yüksek seviyede maksimum sayı olan 13 mumun oluştuğu görülebiliyor. Bloomberg analistlerine göre düzeltmenin habercisi olan bu durumda, ancak Ether’in 4.998 dolar seviyesini geçmesi halinde düşüş sinyali geçersiz olacak.

           TD Sequential göstergesini içeren ETH/USD paritesi grafiği.

Son 24 saatte yüzde 3,25 değer kazanan Ether, 4.765 dolardan işlem görüyor.

Ethereum ve Bitcoin enflasyondan korur mu?

 

Ether’de Facebook yükselişi

 

Ethereum opsiyonlarında 5 bin dolar hedefi

 

Ethereum’da rekorların tetikleyicisi

 

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)