BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaGündemEte alternatif süper yiyecek: Artocarpus heterophyllus----

Ete alternatif süper yiyecek: Artocarpus heterophyllus

Ete alternatif süper yiyecek: Artocarpus heterophyllus
18 Mayıs 2020 - 17:49 www.finansgundem.com

Ete alternatif 'süper yiyecek' artocarpus heterophyllus meyvesine talep artıyor

Et için alternatif bir gıda olduğu ortaya çıkan “artocarpus heterophyllus” tropikal meyvesine dünya çapında ilgi artıyor. San Francisco'dan Londra’ya ünlü şefler tarafından “süper yiyecek” olarak lanse edilen bu meyvenin en büyük üreticisi konumundaki Hindistan ise bu popülariteden faydalanıyor.

“Jackfruit” adıyla da tanınan meyve, Güney Asya'da yüzyıllardır üretiliyordu, ancak her yıl tonlarcası çöpe gidiyordu.

Dutgiller familyasından gelen, dışı yeşil içi sarı renkli, dikenli ve iri olan bu meyvenin dokusu domuz etini andırıyor. Oldukça keskin ve tatlı bir kokuya sahip artocarpus heterophyllus meyvesi, özellikle vegan ve vejetaryenler tarafından büyük ilgi görüyor.

Ortalama ağırlığı beş kilogram olan meyve olgunlaştığında mumsu sarı bir ete sahip oluyor. Taze tüketilmesinin yanı sıra kek, meyve suyu, dondurma, cips ve hatta pizza malzemesi olarak da kullanılıyor.


Hindistan, meyvesinin en büyük üreticisi konumunda

Microsoft şirketinde yönetici olarak çalışan James Joseph, ete alternatif olarak ivme kazanan bu meyvenin yükselişini gördükten sonra işinden ayrıldı ve jackfruit meyvesini un halinde satan bir firma kurdu.

Girişimci, son yıllarda giderek yükselen vegan ve vejetaryen popülasyonuna ek olarak, Kovid-19 krizinden dolayı insanların tavuk eti yemek istemediğini ve bu sayede meyveye olan talebin daha da arttığını ifade ediyor.

Geçtiğimiz yıl Birleşmiş Milletler tarafından yayımlanan raporda, bitkisel beslenme ağırlıklı diyetin iklim değişikliğinin etkisini azaltmada yardımcı olabileceği bilgisi yer aldı. Bu nedenle pek çok insan tavuk, domuz, ya da kırmızı etin yerine geçebilecek bitkisel gıda arayışı içerisine girdi.

 

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)