BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaGündemETA'nın eski kadın liderine rekor ceza: 425 yıl----

ETA'nın eski kadın liderine rekor ceza: 425 yıl

ETA'nın eski kadın liderine rekor ceza: 425 yıl
01 Kasım 2022 - 00:59 www.finansgundem.com

İspanya Ulusal Mahkemesi, ETA'nın eski kadın lideri İparraguirre'yi tam 425 yıl hapis cezasına çarptırdı. Ancak yasalar gereği, İparraguirre en fazla 30 yıl hapis yatacak

İspanya'da 1985 yılında Bask bölgesinde yaşanan olaylar sebebiyle, ETA'nın eski kadın lideri Soledad Iparraguirre'ye, terörle ilgili davalara bakan Ulusal Mahkeme, polise karşı düzenlenen bombalı saldırıya katılmaktan dolayı ceza verdi.

Soledad Iparraguirre "Anboto" lakabıyla, ETA'nın 1992-1998 yıllarında liderliğini yaptı.

19 Mayıs 1985'te Bask bölgesinin Vitoria kentindeki Mendizorroza Stadyumu'nda ulusal polise karşı bomba yüklü bir araçla gerçekleştirilmek istenen terör saldırısıyla ilgili daha önceden beraat ettiği davada bu kez suçlu bulundu.

Bir delilin geçersiz sayılma nedenini kabul etmeyen Yüksek Mahkemenin, yaptığı itiraz sonrası Ulusal Mahkeme'de bir kez daha görülen davada, Anboto, stadyum önünde bomba imha ekiplerince etkisiz hale getirilen patlayıcıların olduğu aracı kullanan kişi olarak belirlendi.

Ulusal Mahkeme, Anboto'yu, söz konusu saldırı girişiminde 20 kişiyi öldürmeye teşebbüsten ve kolluk kuvvetlerine yönelik başka bir saldırıdan sorumlu tutarak toplamda 425 yıl hapis cezası verdi.

İspanya'daki mevcut ceza yasası gereği, 61 yaşındaki Anboto en fazla 30 yıl hapis yatacak.

Anboto, ETA'nın diğer önemli lideri olan ve birlikte yaşadığı sevgilisi Mikel Antza ile 2004'te Fransa'da yakalanmıştı. Anboto ve Antza farklı suçlardan yargılandıkları 2010'da 20'şer yıl hapis cezaları almıştı.

İspanya'da Bask bölgesinin bağımsızlığı için mücadele eden ve 850'den fazla kişinin ölümünden sorumlu tutulan ETA, 3 Mayıs 2018'de kendisini feshettiğini açıklamıştı. 

Kara para aklayanlara rekor hapis cezası

  

İspanya'da da saldırı alarmı

 

İspanya’da hapis cezası alan rapçi Pablo Hasel üniversiteye sığındı

 

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)