BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaMakro EkonomiEt yok tatil yok bu nasıl mutluluk!----

Et yok tatil yok bu nasıl mutluluk!

Et yok tatil yok bu nasıl mutluluk!
21 Mart 2013 - 08:57 www.finansgundem.com

TÜİK’in son çalışması Türk halkının çoğunluğunun mutlu olduğunu ortaya koyuyor ama...

Türkiye İstatistik Kurumu (TÜİK) tarihinde ilk kez ‘yaşlılar istatistiği’ yayımladı. Bu çalışmada 65 yaş üzerindeki nüfusla ilgili çarpıcı verilerin yanı sıra Türk halkının mutluluk ve yaşam standardartları adına da bilgilere yer verildi.
Nüfusun yüzde 60’ının iki günde bir et, tavuk ya da balık yiyemediğini ortaya koyan çalışmada toplam nüfusun yüzde 61’i mutlu, yüzde 10.2’si ise mutsuz durumda.
Başbakan Tayyip Erdoğan’ın yaşlanan nüfus gerekçesiyle ‘3 çocuk’ söylemlerine imza attığı bir dönemde yayımlanan istatistikler Türkiye’nin gelecekte “yaşlı ülkeler liginde” yerini alacağını da öngörüyor.
Yayımlanan verilere göre, 65 ve daha yukarı yaştaki nüfusun toplam nüfus içindeki oranı 2012’de yüzde 7.5 oldu. Projeksiyonlar ise bu oranın 2023 yılında yüzde 10.2, 2050’de yüzde 20.8, 2075 yılında ise yüzde 27.7’ye yükseleceğine işaret ediyor. Bu artış oranları toplam nüfus artışının kat ve kat üzerinde bulunuyor.
En fazla yaşlı Ege’de
Geçen yıl 65 ve daha yukarı yaştaki nüfus oranı en yüksek bölge, yüzde 16.5 ile Ege Bölgesi oldu. Yaşlı nüfusun daha yoğun olarak yaşadığı diğer bölgeler, sırasıyla yüzde 14 ile İstanbul, yüzde 11.7 ile Akdeniz ve yüzde 9.9 ile de Doğu Marmara olarak belirlendi. Yaşlı nüfus oranı en düşük bölge ise yüzde 2.6 ile Kuzeydoğu Anadolu Bölgesi.
İstatistiklere göre, 65 ve daha yukarı yaştaki kadın nüfusun yüzde 52.4’ünün, erkek nüfusun ise yüzde 13.7’sinin eşlerinin hayatta olmadığı belirlendi. Verilere göre, yaşlı kadın nüfusun yüzde 42.2’si, yaşlı erkeklerin ise yüzde 82.7’si evli. Yaşlı nüfusun en önemli gelir kaynağı, emekli ve dul-yetim aylıkları oldu.
Kız çocuklarının ilgisi
İstatistiklere göre yaşlıları en çok kız çocukları ziyaret ediyor. Anne babalarını haftada birden fazla ziyaret eden kız çocuklarının oranı yüzde 37.2 iken erkek çocuklar için bu oran yüzde 33.4’e düşüyor. Sağlık açısından bakıldığında ise 65-74 yaş grubundaki erkeklerin aynı yaş grubundaki kadınlara göre daha iyi durumda olduğu ortaya çıktı.
Yaşlılar için  özel yayın...
TÜİK, 2012 yılından itibaren özel günlerin önemine atfen özel yayın çıkarıyor. Kadın nüfusu ve gençlerle ilgili tematik yayınlar sonrasında son seri ”Yaşlılara Saygı Haftası” çerçevesinde yapılan çalışma oldu.
YORUMLAR (1)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
  • erdal21 Mart 2013 10:23

    TÜİK’in son çalışması Türk halkının çoğunluğunun mutlu olduğunu ortaya koyuyor ama. HİÇ GÜLECEĞİM YOKTU GÜLDÜRDÜN BENİ YA TUİK SEN ÇOK YAŞA