BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaGündemEt ve Süt Kurumu'nda genel müdür değişikliği----

Et ve Süt Kurumu'nda genel müdür değişikliği

Et ve Süt Kurumu'nda genel müdür değişikliği
28 Mart 2022 - 18:54 www.finansgundem.com

Et ve Süt Kurumu Genel Müdürlüğü görevine Mustafa Kayhan getirildi

Et ve Süt Kurumu (ESK) Genel Müdürlüğü'nde değişime gidildi. 3,5 yıldır ESK Genel Müdürlüğü yapan Osman Uzun görevden alınarak yerine eski Hayvancılık Genel Müdürü Mustafa Kayhan getirildi.

Geçtiğimiz günlerde Et ve Süt Kurumu, kırmızı et fiyatlarına yüzde 48 zam yapmış, sığır kıymanın kilosu 56 liradan 83 liraya, sığır bonfilenin kilosu ise 154 liradan 228 liraya yükselmişti.

Zam haberinin üstüne vatandaşlar ucuz et alabilmek için Et ve Süt Kurumu önünde uzun kuyruklar oluşturmuştu.

“ÇOK UZUN KUYRUKLAR OLUŞUYORDU, FİYAT ARTIRDIK”

Et ve Süt Kurumu Genel Müdürü Osman Uzun konuyla ilgili bir açıklamasında, “Çok uzun kuyruklar oluşuyordu. Bu nedenle biz fiyatı artırdık” demişti.

GÖREVDEN ALINDI

Uzun’un bu açıklaması sonrası dikkat çeken bir gelişme yaşandı. Et ve Süt Kurumu Genel Müdürlüğü görevinden alındı. Uzun’un yerine Mustafa Kayhan getirildi.

KURUM’DAN AÇIKLAMA GELDİ

Et ve Süt Kurumu’ndan yapılan açıklamaya göre; Tarım ve Orman Bakanı Vahit Kirişci tarafından Et ve Süt Kurumu Genel Müdürü olarak görevlendirilen Mustafa Kayhan, görevi Osman Uzun’dan devraldı.

YENİ MÜDÜRDEN İLK AÇIKLAMA

Kurum daire başkanlarının hazır bulunduğu devir teslim töreninde konuşan Kayhan, üreticilerin refahı ve tüketicilerin gıdaya erişimi konusunun temel öncelikleri olduğunun altını çizdi.

Genel Müdür Kayhan, “Dünyada yaşanan sorunların ülkemiz tarımına ve hayvancılığına olan etkilerini gıda ve tarım ürünleri konusunda yaşanan küresel sorunları yakından takip ediyoruz. Kurumsal olarak alınması gereken önlemleri almaya ve hükümetimizin tarım ve gıda politikaları ile ilgili kararlarını en kısa ve en doğru şekilde uygulamaya gayret edeceğiz” dedi.

Türk-İş açıkladı! Gıda fiyatlarındaki yıllık artış u'i geçti

 

Peak Games'in sahibi Zynga'nın devrine onay verildi

 

TMO'dan buğday satış fiyatına yüzde 22 zam

 

YORUMLAR (1)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
  • halkın sesi.29 Mart 2022 11:25

    Eee bu adamın kuruma verdiği zarar dev borç yükü ne olacak yeni genel müdür bunada teşekkur edecekmi. Ey muhalefet bunları bir yere not edin ve iktidara geldiğinizde topunun hesabını sorun. OLmayan yargıyı yeniden inşa edin.Sormazsanız namertsiniz