BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaGündemEt fiyatlarına müdahale gelebilir----

Et fiyatlarına müdahale gelebilir

Et fiyatlarına müdahale gelebilir
12 Ağustos 2013 - 14:32 www.finansgundem.com

Et fiyatlarında 17-18 lira gibi seviyelerin konuşulması üzerine Et ve Süt Kurumu'ndan müdahale sinyali geldi

Ramazanın ardından et fiyatlarında artış beklentisi yükseldi.
Sektörde 17-18 lira seviyeleri konuşulunca gözler Et ve Süt Kurumu'na döndü.
Soruları yanıtlayan Et ve Süt Kurumu Başkanı İsmail Kemaloğlu, müdahale sinyali verdi.
KEMALOĞLU: TAZE KARKAS ET SÜREBİLİRİZ
Kemaloğlu yaz döneminin et talebinin arttığı bir dönem olduğunu ve fiyatların bu yüzden hareketlendiğini söyledi.
Ancak Kemaloğlu, ileriye dönük spekülasyon beklentileri olduğunu kaydetti ve fiyatların aşırı yükselmesi halinde piyasaya taze karkas et süreceklerini açıkladı.
'EŞİK FİYAT BELİRLENECEK'
Kemaloğlu, Et ve Süt Kurumu olarak fiyatın belli bir eşikte seyretmesi için alınacak tüm önlemleri aldıklarını aktardı ve birkaç gün içinde bu eşik fiyatı belirleyeceklerini söyledi.
17 ildeki ortalama karkas et fiyatının kilo başına 15,75 lira olduğunu söyleyen Kemaloğlu, "Bizim açımızdan bu fiyat eşiği makuldur" dedi ve kesin eşik fiyatının yakında belli olacağını ekledi.
Piyasada et sıkıntısı olup olmayacağıyla ilgili olarak ise Kemaloğlu, "İthalat deniyor. Niye ithalat olsun? Piyasada hayvan bulamama gibi bir sıkıntı söz konusu değil. Sadece fiyatlarda bir hareketlenme var, et piyasasını analiz ettiğinizde bunun normal olduğunu görürsünüz. Piyasada bir kıtlık yok" dedi.
'İTHALAT LOBİSİNİN BASKISI VAR'
Et fiyatlarına ilişkin bir değerlendirme de SETBİR Başkanı Murat Yörük'ten geldi. Yörük fiyatların artmasında ithalat lobisinin baskısını hissettiklerini aktardı ve bunun ilk adımlarını Kars'ta bayram öncesi gerçekleşen alım ihalelerinde görüldüğünü söyledi. 2011 yılında ithalata bağımlılık oranının yüzde 34'ten 2013'ün ilk çeyreğinde yüzde 5'e gerilediğini kaydeden Yörük, bunun çok büyük faydalarının görüldüğünü söyledi.
Stoklarında 5 bin ton karkas et olduğunu belirten Yörük, kamuoyunda panik havası olmaması gerektiğini kaydetti.
Yörük, et ithalatının yeniden başlamasının son derece yanlış bir süreç olacağını söyledi ve "Üretici kazanmalı diyoruz. Hepimiz üreticinin kazanacağı bir formül üzerinde durmalıyız" dedi.
Kurban Bayramı öncesinde fiyatların hep arttığını ve bayramdan sonra belli bir seviyeye geldiğini kaydeden Yörük, bu süreçte kaba yemin fiyatlarının düştüğünü söyledi ve "Hal böyleyken fiyatların yukarı çıkıyor olması endişe verici" şeklinde konuştu.
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)