BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaGündemEstonya'da kara para aklama operasyonu----

Estonya'da kara para aklama operasyonu

Estonya'da kara para aklama operasyonu
19 Aralık 2018 - 17:30 www.finansgundem.com

Doğu Avrupa ülkesi Estonya'da Başsavcılık, Danimarka menşeli Danske Bank'ın ülkedeki şubesinde yaşandığı öne sürülen on milyarlarca euro değerindeki kara para aklama skandalıyla ilgili şüpheli 10 eski çalışanı gözaltına aldı

Estonya, Danimarka, İngiltere ve ABD'de yürütülen soruşturma çerçevesinde mercek altına alınan 2007 ile 2015 yılları arasında Danske Bank'ın Estonya şubesi üzerinden yaklaşık 200 milyar euro (229 milyar dolar) değerinde işlem gerçekleştirildiği belirtiliyor.

Euronews'in haberine göre; Estonya Savcısı salı günü 6 kişinin, çarşamba günü de 4 kişinin gözaltına alındığını açıkladı.

Savcılık açıklamasında, "Gözaltına alınanlar, bankanın müşterilerinin parasını transfer ederken şüpheli para aklama olayının içerisinde olduklarını biliyorlardı. Şüpheli olmamaları için hiçbir sebep yok" denildi.

Danske Bank'tan eylül ayında yapılan açıklamada, bankanın, aralarında eski çalışanlar ve müşteri temsilcilerinin de bulunduğu 42 şüpheli kişinin adını Estonya Mali İstihbarat Birimi'ne teslim ettiği bildirilmişti.

Estonya Savcılığı'ndan çarşamba günü yapılan açıklamada, görevi kara para aklanmasının önüne geçmek olan müşteri temsilcilerinin bu işin merkezinde yer aldıkları dile getirildi. Suçun bir kısmının Gürcistan ve Azerbaycan'da işlendiği belirtildi.

Savcılık ayrıca, şu anda gözaltına alınan şüpheli sayısının 10 olduğunu ancak bu rakamın yükseleceği kaydedildi. Bir kişinin rüşvet aldığı, bir kişinin de rüşvet alınmasına yardım ettiği bildirildi.

Estonya Kriminal Polis Şefi de, "Danimarkalı meslektaşlarımız kara para aklama hadisesi kapsamında şu ana kadar 25 milyar euro değerinde bir işlem hacmi tespit etti." ifadesini kullandı.

Gözaltına alınanların tamamının Estonyalı oldukları, konuyla ilgili ABD'li yetkili mercilerle de temasa geçildiği kaydedildi.

Açıklamalar Estonya Cumhuriyet Başsavcısı Lavly Perling, Başsavcı Marek Vahing, Estonya Kriminal Polis Müdürü Aivar Alavere tarafından ortak basın toplantısında yapıldı.

Finans çevreleri, aklanan para içerisinde Rusya'ya ait milyarlarca dolar olduğu iddiasında bulunuyor.
 

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)