BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaBankacılıkEsnafa teknoloji desteği----

Esnafa teknoloji desteği

Esnafa teknoloji desteği
17 Eylül 2013 - 11:30 www.finansgundem.com

Şekerbak 60. kuruluş yılında 'Kapımız Esnafa Açık' platformu kapsamında bir uygulama daha başlattı...

Şekerbank,  60. kuruluş yılında esnafın iş hacminin artması amacıyla oluşturduğu ‘Kapımız Esnafa Açık’ platformu kapsamında şimdi de ‘AÇIK POS’ uygulamasını başlatıyor. Esnafın hayatını önemli ölçüde kolaylaştıran AÇIK POS ile esnaf her ayın 15’inde yapılacak alışverişlerde komisyon ödemiyor ve aynı zamanda stok takibi yapabiliyor. Ayrıca AÇIK POS makinesi sayesinde mahalleli esnaftan cep telefonuna TL yükleyebiliyor, nakit para çekebiliyor ve faturasını ödeyebiliyor.
‘Anadolu Bankacılığı’ anlayışıyla köyden kente üretimi destekleme vizyonuyla esnafa, çiftçiye, küçük işletmelere özel bankacılık hizmeti sunan Şekerbank, kamu, STK ve özel sektör kuruluşlarının esnaf için bir araya geldiği ‘Kapımız Esnafa Açık’ platformu kapsamında yine bir ilke imza atıyor. Esnafa fayda sağlayacak birçok işbirliği, proje, ürün ve hizmet içeren ‘Açık’ platformu ile tüketiciler her ayın 15’inde esnaftan alışveriş yapmaya yönlendirilerek esnafın iş hacminin artması ve böylece kapılarının hep ‘açık’ kalması, üretimin ve beraberinde ülke ekonomisinin canlanmasına katkı sağlanması amaçlanıyor.
AÇIK POS ile stok takibi
Şekerbank’ın üye iş yerlerine kurduğu AÇIK POS sayesinde esnafın işleri teknolojik olarak da kolaylaşıyor. Yüksek çözünürlüklü renkli ekrana sahip yeni teknolojik POS terminal cihazlarına barkod okuyucu eklenerek, iş yeri sahibi iş yerinde yer alan tüm ürünlerin stok takibini kolayca yapabiliyor. Türkiye’de esnaf düzeyinde ilk defa kullanılan bu sistem sayesinde ürünlerin barkodu ayrıca okutularak stoktan da düşülüyor. Eğer esnaf ayrıca bilgisayar kullanıyorsa internet üzerinden bir şifre girerek tüm işlemler için yönetim ekranı da sağlayabiliyor.
Her Ayın 15’inde yapılan kartlı alışverişlerde %0 komisyon…
AÇIK POS’lardan her ayın 15’inde kredi kartı veya banka kartı ile yapılan alışverişlerden de işyerinden komisyon alınmıyor. Bu uygulama ile esnaf da kazanıyor.
POSPara ile mahalleliye nakit para
AÇIK POS cihazı sayesinde esnaf banka kartıyla alışveriş yapan müşterilerine ihtiyaç duyulması halinde anında nakit para da sağlayabiliyor. İşyeri müşterisi, Banka kartı (Debit Kart) ile en az 10 TL’lik alışveriş yaptığında aynı işlem içinde kalmak koşuluyla en fazla 100 TL nakit para çekebiliyor. Tutar ise ertesi gün esnafın hesabına yatıyor. Zincir mağazalarda bir süredir devam eden bu uygulama Şekerbank’ın AÇIK POS’u sayesinde esnaf düzeyinde de yaygınlaşıyor.
Promosyon kampanyaları AÇIK POS ile kolay takip ediliyor
Şekerbank’ın esnafı teknolojiyle buluşturan yeni hizmeti AÇIK POS ile anlaşmalı üretici / tedarikçi firmalar POS cihazı üzerinden saha stoku kontrolü de yapabiliyor. Bu firmalar esnafa özel yaptıkları promosyonlarını da AÇIK POS aracılığı ile duyurabiliyor, cihaz üzerinden sipariş alabiliyor. Sistem sayesinde esnaf için önemli bir yük oluşturan kupon sayma, kapak toplama gibi işlemler de POS cihazı üzerinden yapılabiliyor.
Anlaşmalı kurumların faturası ödenecek
Şekerbank’ın AÇIK POS cihazı ile esnaf, anlaşmalı kurumların faturasını da tahsil edebiliyor. Bu kapsamda telekomünikasyon, su, elektrik, doğalgaz kurumlarıyla anlaşma süreçleri devam ediyor. 
Mahalle bakkalından kontör alınabilecek
Cihaz sayesinde esnaf ayrıca müşterisine anlaşmalı GSM operatörlerinin kontör satışını da AÇIK POS cihazı üzerinden yapabiliyor.
Halit Yıldız: ‘Esnafın kapısı hep açık kalsın’
Şubat 2013’te başlatılan ‘Kapımız Esnafa Açık’ platformunun bu alanda esnaf için yapılan ilk ve tek proje olduğunun altını çizen Şekerbank İşletme Bankacılığı Genel Müdür Yardımcısı Halit Yıldız, AÇIK POS’un esnaf için bir devrim olduğunu belirterek şunları söyledi: “‘Açık’ platformunun lansmanını yaptığımızdan bu yana her ayın 15’inde Anadolu illerini gezdik, yenilikçi ürünler sunduk. Esnafımızın kapısını teknolojiye açacağız diye söz vermiştik ve şimdi de AÇIK POS ile bunu yerine getiriyoruz. Bu alanda esnafın değer zincirinde yer alan birçok önemli kurumla görüşmelerimiz devam ediyor. Amacımız esnafımızın dükkânının dolup taşması ve esnafımızın kapısının hep açık kalması.”
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)