BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaGündemEsnafa müjde----

Esnafa müjde

Esnafa müjde
14 Şubat 2013 - 20:14 www.finansgundem.com

Bakan Yazıcı, "AVM'lere ilişkin yasayı bu yıl içinde Meclis'e taşıyacağız" dedi

Gümrük ve Ticaret Bakanlığı'ndan, esnaf ve sanatkara rekabet gücü. Özel sektörün de desteklediği "Kapımız Esnafa Açık " projesiyle, her ayın 15'inde tüketiciyi alışverişe teşvik eden kampanyalar düzenlenecek.
Gümrük ve Ticaret Bakanı Hayati Yazıcı, esnaf ve sanatkarların yükünü mümkün olduğu kadar hafifletmeyi, en önemli görevlerinden biri olarak kabul ettiklerini söyledi. Yazıcı, esnafın başlıca şikayet konusu AVM'lerle ilgili düzenleme yapılacağını da belirtti.
"Kapımız Esnafa Açık"
Sayıları 2 milyonu aşan esnaf ve sanatkar, Türkiye ekonomisinin can damarlarından. Değişen tüketim alışkanlıkları karşısında sıkıntı yaşayan esnaf kesimine yönelik yeni bir proje hayata geçirildi. Özel bir banka ile Türkiye Esnaf ve Sanatkarları Konfederasyonu, "Kapımız Esnafa Açık" projesi için düğmeye bastı.
Esnaf ile tüketiciyi ve kamu ile özel sektörünü aynı platformda buluşturan projeyle, her ayın 15'inde tüketicinin esnaftan alışveriş yapmasına yönelik kampanyalar düzenlenecek.
Proje ile ilgili konuşan Bakan Yazıcı, "Esnaf ve sanatkarlarımızı destekleyen her proje bizim için son derece önemlidir. Gümrük ve Ticaret Bakanlığı olarak toplumumuzun belkemiğini oluşturan esnaf ve sanatkarlarımızın omuzlarındaki yükü mümkün olduğu kadar hafifletmeyi, en önemli görevlerimizden biri olarak kabul ediyoruz" dedi.
AVM'lerle ilgili düzenleme yolda
Projeyle, teknolojik destek de sağlanacağını vurgulayan Hayati Yazıcı, esnafın başlıca şikayet konularından alışveriş merkezleriyle ilgili düzenleme yapılacağını belirtti.
Yazıcı, "Programımıza göre bu sene içerisinde bunu Bakanlar Kurulu'na, oradan da Meclis'e taşımak ve yasalaştırmak. Çünkü, bu alan düzenlemeye muhtaç bir alan, AVM dediğimiz alan. Herkesin çıkarını, hak-hukuk çerçevesinde temin etmek suretiyle düzenlemeyi Meclis'e taşıyacağız" şeklinde konuştu.
 
ETİKETLER :
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)