BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaGündemEsnafa hibe kredisinin süresi uzatıldı----

Esnafa hibe kredisinin süresi uzatıldı

Esnafa hibe kredisinin süresi uzatıldı
31 Mart 2021 - 07:43 www.finansgundem.com

Pandemi sürecinde halkın ve küçük işletmelerin sıkıntılarını hafifletmek için her türlü desteği veren ABD yönetimi küçük işletme kredi programını 31 Mayıs'a uzattı

ABD Başkanı Joe Biden, küçük işletmelerin korona virüs pandemisinin maliyetlerini telafi etmek için vazgeçilebilir krediler için başvuruda bulunmaları gereken süreyi uzatan bir yasa imzaladı ve bunu iki taraflı bir başarı olarak niteledi. Biden, kısa bir Oval Ofis töreninde, yasayı imzalamaktan gurur duyduğunu belirtti. Mevzuat, Maaş Koruma Programı'nın son tarihini 31 Mart'tan 31 Mayıs'a uzatacak ve işletmelere iki ay daha başvuru süresi verecek.

Mevzuat ayrıca, hükümetin dolandırıcılığı önlemek için başvuruları daha sıkı bir şekilde taramaya başladıktan sonra daha uzun bekleme sürelerini ele almak amacıyla Küçük İşletme İdaresi'ne (SBA - Small Business Administration) kredileri işleme koyması için 30 gün daha tanıyor.

İlk olarak Trump Yönetimi sırasında oluşturulan program, küçük işletmelere federal destekli ücretsiz krediler sağlıyor. Bordro, kira ve işletme harcamaları ile ilgili harcamalar affedilebilir, bu da kredilerin çoğunun federal hükümetin hibesine dönüşeceği anlamına geliyor. SBA, değeri 734 milyar doları aşan 8,7 milyondan fazla krediyi onayladığını açıkladı. Ajansın verilerine göre, hükümet tarafından 194,5 milyar dolar bağışlandı.

ETİKETLER :
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)