BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaÖdeme SistemleriEsnaf yazar kasada erteleme talep etti----

Esnaf yazar kasada erteleme talep etti

Esnaf yazar kasada erteleme talep etti
16 Aralık 2017 - 14:12 www.finansgundem.com

TESK Başkanı Palandöken, esnaf için 1 Ocak'ta yürürlüğe girecek yeni nesil yazar kasa zorunluluğunun ertelenmesini talep etti.

Yeni nesil yazar kasaların büyük işletmeler tarafından kullanılmaya başlandığını ancak 2014 yılı cirosu 150 bin liranın altında olan esnaf için zorunluluğun 1 Ocak 2018'de geçerli olacağını hatırlatan Palandöken, sürenin ertelenmesini istedi.

Palandöken, yeni nesil yazar kasa kullanımının kayıt dışı ekonominin önlenmesinde önemli rolü bulunmasına karşın esnaf için külfet olduğunu vurgulayarak, şunları kaydetti:

"Yeni nesil yazar kasalar, zor durumda olan esnafımız için büyük bir mali külfet. Maliye Bakanlığından, esnafımıza mevcut yazar kasalarını mali hafızası doluncaya kadar kullanabilmeleri için izin talep ettik. Kısa sürede düzenlemenin çıkmasını bekliyoruz. Esnafımız yıl sonuna sayılı günler kala, yeni nesil yazar kasa almak için acele etmesin"

ETİKETLER :
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)