BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaGündem Esnaf ve sanatkarlar kredi ve kefalet kooperatiflerinin kurucu sayısı arttı----

Esnaf ve sanatkarlar kredi ve kefalet kooperatiflerinin kurucu sayısı arttı

 Esnaf ve sanatkarlar kredi ve kefalet kooperatiflerinin kurucu sayısı arttı
24 Ocak 2023 - 10:38 www.finansgundem.com

Esnaf ve sanatkarlar kredi ve kefalet kooperatiflerinin çalışma bölgelerine göre sahip olmaları gereken kurucu esnaf veya sanatkar sayısı yükseltildi.

Ticaret Bakanlığı'nın "Kooperatiflerin Kuruluş ve Anasözleşme Değişiklik İşlemleri ile Kurucu Ortak Sayıları Ve Çalışma Bölgelerinin Belirlenmesi Hakkında Tebliğde Değişiklik Yapılmasına Dair Tebliğ"i Resmi Gazete'de yayımlanarak yürürlüğe girdi.

Tebliğle, esnaf ve sanatkarlar kredi ve kefalet kooperatiflerinin çalışma bölgelerine göre sahip olması gereken kurucu esnaf veya sanatkar sayısı artırıldı.

Buna göre, esnaf ve sanatkarlar kredi ve kefaret kooperatifleri, İstanbul'un tüm ilçeleriyle tamamı bir çalışma bölgesini oluşturan il ve ilçelerde en az 3 bin, büyükşehir belediyesi olan illerin diğer ilçelerinde en az 2 bin, büyükşehir belediyesi olmayan illerin merkez ilçesinde en az 2 bin ve diğer ilçelerinde ise en az 1000 esnaf ve sanatkar tarafından kurulacak.

Tebliğin yayımı tarihinden önce Bakanlığa yapılmış olan esnaf ve sanatkarlar kredi ve kefalet kooperatifi kuruluş başvuruları, başvuru tarihinde yürürlükte olan tebliğ hükümlerine göre sonuçlandırılacak.

Ticarete ilişkin teklif kabul edildi: İşte detaylar

 

Küresel ticareti kara günler bekliyor

 

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)