BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaGündemEsma Esad savaş suçundan yargılanacak----

Esma Esad savaş suçundan yargılanacak

Esma Esad savaş suçundan yargılanacak
14 Mart 2021 - 12:58 www.finansgundem.com

İngiliz basını, Suriye'nin First Lady'si Esma Esad hakkında, ülkedeki terör eylemlerini kışkırttığı ve teşvik ettiği şüphesiyle ön soruşturma açıldığını bildirdi

The Sunday Times gazetesinin haberine göre Suriye'nin First Lady'si Esma Esad, on yıl boyunca ülkedeki terör eylemlerini kışkırttığı ve teşvik ettiği iddialarına yönelik bir ön soruşturma başlatılmasının ardından İngiliz vatandaşlığını kaybetme tehlikesi ile karşı karşıya.

​Gazeteye konuşan polis teşkilatından bir kaynak, “Polis Savaş Suçları Birimi'ne 31 Temmuz 2020'de Suriye İç Savaşı ile ilgili başvuru yapıldığını doğruladık. Başvuru, Savaş Suçları Birimi tarafından inceleniyor” açıklamasında bulundu.

Habere göre polis, Guernica 37 Uluslararası Adalet Kurulu’nun ‘First Lady'nin iktidar sınıfına ve Suriye Silahlı Kuvvetleri’ne açık destek verdiğine dair kanıtlar sunması’ üzerine ön soruşturma başlattı.

Haberde, 45 yaşındaki Esma Esad'ın, savaş suçları şüpheleri nedeniyle yargılanabileceği ve İngiliz vatandaşlığını kaybedebileceği belirtildi. Aynı zamanda kendisinin duruşma için İngiltere’ye gelmesi pek olası görünmüyor ve soruşturmanın onun yokluğunda davaya dönüşüp dönüşmeyeceği de belli değil.

Gazeteciler, Interpol'ün, Esad'ın Suriye dışına çıkmasını önlemek için kırmızı bülten çıkarılabileceğini öngörüyor.

Almanya'da Esad destekçisi mülteciliğe sığınamadı

Esad rejiminin Dışişleri Bakanı Muallim öldü

Esad rejimine karşı Dera'da 'halk isyanı' sinyali

YORUMLAR (1)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
  • F. K.14 Mart 2021 15:15

    İngilizler kendilerini yargılasın. Bu coğrafyada kan varsa İngiliz de parmağı var. Algı böyle bir şey. İslam dünyası kasabına aşık koyunlarla dolu!!!!