BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaMakro EkonomiEskişehir-Konya YHT hattı işletmeye açılıyor----

Eskişehir-Konya YHT hattı işletmeye açılıyor

Eskişehir-Konya YHT hattı işletmeye açılıyor
21 Mart 2013 - 11:30 www.finansgundem.com

Eskişehir Konya Hattı düzenlenecek törenle Başbakan Recep Tayyip Erdoğan tarafından işletmeye açılacak

Eskişehir-Konya Yüksek Hızlı Tren (YHT) hattı, 23 Mart Cumartesi günü Eskişehir Gar'da düzenlenecek törenle Başbakan Recep Tayyip Erdoğan tarafından işletmeye açılacak.
Türkiye Cumhuriyeti Devlet Demiryolları'ndan (TCDD) yapılan yazılı açıklamaya göre, açılışın ardından 24 Mart pazar günü Eskişehir-Konya YHT seferleri başlayacak. YHT hattının işletmeye açılmasının ardından, 355 kilometrelik Eskişehir-Konya arası mesafede YHT ile seyahat süresi 2 saat olacak. İki şehir arasında konvansiyonel trenle 7,5 saat, otobüsle 5,5 saat olan seyahat süresi önemli oranda azalacak.
YHT'ler Eskişehir'den 08.30 ve 14.30, Konya'dan ise 11.30 ve 18.00 saatlerinde hareket edecek. Yeni YHT setlerinin temininden sonra sefer sayısı artırılacak.
YHT ve otobüs bağlantısı ile Konya-Bursa arası 4 saate inecek
Eskişehir-Konya YHT seferlerine Bursa otobüs bağlantısı da sağlanacak. otobüsle 8 saat olan Konya-Bursa arası seyahat süresi, YHT ve otobüs bağlantısıyla yaklaşık 4 saate düşecek.
Ankara-Eskişehir arasında günde 20 sefer, Ankara-Konya arasında günde 16 sefer yapan YHT'lerle bugüne kadar yaklaşık 10 milyon kişi taşındı. Ankara-Eskişehir parkurunda, otobüs taşımalarının yüzde 55 olan payı yüzde 10'a, yüzde 37 olan özel araç taşıma payı ise yüzde 18'e düştü. Yüzde 8 olan tren payı da YHT sonrası yüzde 72'ye yükseldi. Ankara-Konya'da ise otobüs taşımalarının yüzde 70 olan payı yüzde 18'e, yüzde 29 olan özel araç taşıma payı da yüzde 17'ye düştü. Hatta taşıma payı olmayan tren ise YHT sonrası 65 pay aldı.
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)