BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaGündemEski Japonya Başbakanı sorguya alındı----

Eski Japonya Başbakanı sorguya alındı

Eski Japonya Başbakanı sorguya alındı
18 Aralık 2020 - 12:23 www.finansgundem.com

Eski Japonya Başbakanı Şinzo Abe, Tokyo'da savcılar tarafından politik çıkarları doğrultusunda yolsuzluk yaptığı gerekçesiyle sorguya alındı.

Japonya yerel medya kanallarından TV Asahi'nin, iktidardaki Liberal Demokrat Parti'den bir dizi parlamantere dayandırdığı haberine göre eski Başbakan Şinzo Abe, Tokyo'da savcılar tarafından politik çıkarları birkaç kez verildiğinde birbiriyle sorguya alındı.

Japonya yerel medyası bu ay savcıların Abe'nin sekreterine yaklaşık 40 milyon yenlik (yaklaşık 3 milyon TL) bir miktarın dahil olduğu bildirilmemiş siyasi fonlar nedeniyle davada gönüllü olarak sorgulamaya girmesini istediğini aktarmıştı.

Ağustos'ta sağlık durumunu gerekçe göstererek görevinden istifa eden Abe, bir yemeğin maliyetinin Başbakanı ile karşılandığı ile karşılandığı yolsuzluk iddialarıyla karşı gösterilen. Abe'nin siyasi fonlar yasasını ihlal ederek destekçileri için düzenlenen "Sakura-kai" yemekleri için harcanan 8 milyon yenlik meblağı karşıladığı iddia edilmişti.

Asahi'de yer alan habere göre Abe yazın dedi: Savcılık şu anda konuyu araştırıyor sonuçları hazırlarken iyi niyetle soruları cevap istiyorum.

Japonya'da siyasetçilerin seçmenlere hediye olarak yorumlanabilecek herhangi bir yardımda bulunmaları yasalar uyarında suç sayılıyor.

Japonya'dan bir bütçe rekoru daha

 

Japonya'da tahtın ilk varisi Fumihito oldu

 

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)