BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaGündemEski İngiliz Bakan'dan şok iddia: Putin beni tehdit etti----

Eski İngiliz Bakan'dan şok iddia: Putin beni tehdit etti

Eski İngiliz Bakan'dan şok iddia: Putin beni tehdit etti
19 Haziran 2022 - 16:21 www.finansgundem.com

Eski İngiltere Başbakanı Gordon Brown, Rusya Devlet Başkanı Putin ile 2006 yılında Moskova'da görüşmelerini anlattı. Brown, "Putin beni tehdit etti." derken, ikili görüşmeleri sırasında kendisine yapılan muameleyi de anlattı.

Eski İngiltere Başbakanı Gordon Brown, Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin’in Moskova’ya yaptığı resmi bir ziyaret sırasında kendisini tehdit ettiğini söylerken, Batı’yı Putin’e karşı duramamakla suçladı.

2007–2010 yılları arasında İngiltere Başbakanı olarak görev alan Brown, 150 ülkenin Ukrayna’yı işgali nedeniyle Rusya’ya yaptırım uygulamamasına dikkat çekerken, bu ittifakta yer almadığı için ‘küresel bölünmeyi tetikleyen’ ülkeleri eleştirdi.

Eski Başbakan İngiliz The Telegraph gazetesine verdiği röportajda, “Putin’in nasıl biri olduğu konusunda hiçbir yanılsama içinde değildim” dedi.

Tony Blair hükümetinde Maliye Bakanı iken 2006 yılında Kremlin’e yaptığı ziyareti hatırlatan Brown şöyle devam etti: “Orada özellikle çok alçak bir koltuğa oturtuldum, bu şekilde ona baktım. Kesinlikle ufak tefek bir adam ve bu yüzden böyle şeyler yapıyor hatta bazen onun için tasarlanmış takoz gibi bir üzerine çıkarak konuşuyor.” dedi.

Brown, “Her neyse, o gün cebinden bir dizi kart çıkardı ve benim hakkımda benim kendim hakkında bildiğimden daha fazlasını bildiğini kanıtlamak istercesine ayrıntısıyla her şeyi okumaya başladı. Şu an insanlar Putin’in değiştiğini ve artık tehditkar konuştuğunu söylüyor. Ben o zaman bile beni tehdit ettiğini söyleyebilirim.” dedi.

“Putin’in anladığı tek şey güçtür"

Brown, Putin’in yalnızca “tavizsiz ve inatçı bir güç gösterisinde bulunduğunu’ da öne sürerken, “Putin’in anladığı tek şey güçtür. Sömüreceği zayıflıktır. O son derece fırsatçı biri.” dedi.

Eski Başbakan, Batı’nın, David Cameron’un İngiltere başbakanı olduğu dönemde Rusya’nın 2014’te Kırım’ı işgaline karşı eylemsizliğinin, “Putin’in daha fazla saldırıdan sıyrılabileceğini düşünmesine izin verdiği”ni savundu.

Bugün ise BBC’nin Pazar Sabahı’nda Sophie Raworth ile röportaj yapan Brown, Ukrayna’yı işgalinden sonra Rusya’ya yaptırım uygulamayan 150 ülkeyi eleştirdi.

Putin'den nükleer silah çıkışı: Herkes, neye sahip olduğumuzu bilmeli

 

Tokayev'den Putin'e Donetsk ve Luhansk şoku: Tanımayacağız

 

Almanya'da Rusya'nın savaş suçlarına soruşturma

 

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)