BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaGündemEski CIA başkanını telefonda dolandırmaya çalıştı----

Eski CIA başkanını telefonda dolandırmaya çalıştı

Eski CIA başkanını telefonda dolandırmaya çalıştı
14 Şubat 2019 - 13:56 www.finansgundem.com

Bir telefon dolandırıcısı, CIA ve FBI’ın eski başkanlarından 94 yaşındaki William Webster’ı dolandırmaya kalkışınca yakalandı. Webster’den 50 bin dolar isteyen dolandırıcıya 71 ay hapis cezası verildi.

ABD’de bir telefon dolandırıcısı, eski bir FBI ve CIA Başkanı William Webster’ı kendisine hedef seçince hapse atıldı. 29 yaşındaki Jamaikalı Keniel Thomas adlı dolandırıcı, 71 ay hapis cezası verildi. Dolandırıcı hapis cezasını çektikten sonra sınır dışı edilerek ülkesine gönderilecek. Mahkeme belgelerine göre kendisini David Morgan olarak tanıtan Thomas, eski FBI ve CIA Başkanı 94 yaşındaki William Webster’ı ilk olarak 9 Haziran 2014’te aradı. 

50 bin dolar istedi

Thomas, “Mega Millions” şans oyununu işleten şirketin müdürü olduğunu ve Webster’ın 15.5 milyon dolar ile son model bir Mercedes arabakazandığını söyledi. Ancak Thomas, hedef aldığı kişinin Başkan Jimmy Carter ve Ronald Reagan döneminde FBI ve CIA başkanlıkları yapmış olan William Webster olduğunu bilmiyordu. 

Thomas, Webster ve eşine ikramiyenin vergisi için kendisine 50 bin dolar ödemeleri gerektiğini söyledi. Webster çifti, FBI’a haber verdi ve daha sonra Thomas ile yapılan telefon konuşmaları kayıt altına alındı. Thomas daha sonra da Webster çiftine aslında 72 milyon dolar ödül kazandıklarını söyledi. İstediği para ödenmeyince giderek sabırsızlandı ve çifti tehdit etti. Lynda Webster “Beni dehşete düşürdü. Bir keskin nişancı mermisinin beynime saplanabileceğini ve evimin kanla kaplanacağını söyledi” dedi. FBI sonunda Thomas’ın kimliğini belirledi ve 18 Aralık 2017’de New York JFK Havaalanı’nda gözaltına alındı.

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)