BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaBankacılıkEski bankacı Cumhurbaşkanı oldu----

Eski bankacı Cumhurbaşkanı oldu

Eski bankacı Cumhurbaşkanı oldu
12 Nisan 2021 - 12:33 www.finansgundem.com

Pazar günü gerçekleşen Ekvador’daki cumhurbaşkanlığı seçimlerinin ikinci turunda eski bir bankacı olan ve daha önce iki kez cumhurbaşkanlığına aday olan Guillermo Lasso seçim zaferini ilan etti

FINANSGUNDEM.COM – DIŞ HABERELR SERVİSİ

Eski bir bankacı olan ve muhafazakar kimliğiyle öne çıkan Guillermo Lasso Ekvador’da Pazar günü yapılan cumhurbaşkanlığı ikinci tur seçimlerini %52,5 oyla kazanarak cumhurbaşkanlığını ilan etti. Oyların %96’sı sayılan seçimlerde Lasso’nu bir ekonomist olan sosyalist rakibi Andres Arauz oyların %47,4'ünü alarak yenilgiyi kabul etti.

Lasso zafer konuşmasında destekçilerine hitaben, "Bugün bütün Ekvadorluların geleceklerine karar verdikleri, oylarını değişim olan ihtiyaçlarını ve daha iyi günlere olan arzularını ifade etmek için kullandıkları bir gün" açıklamasında bulundu.

Yarışı kaybettiğini kabul eden yorumlarda Arauz, "Bugünkü seçim zaferinden dolayı tebrik ediyorum ve ona demokrasiye olan bağlılığımızı göstereceğim" dedi.

Arauz daha önce, kendisini %1,6'lık bir farkla önde gösteren ilk seçim verilerine işaret ederek günün erken saatlerinde zaferini ilan etmişti. Arauz seçimin ilk turunun yapıldığı Şubat ayında kazanmasına karşın, ikinci tur seçimlerde kendisini cumhurbaşkanlığına getirecek oyu alamadı.

Lasso ve Arauz'un siyasi görüşleri

Lasso, ekonomiyi canlandırmak için vergilerin indirilmesi gerektiğine inanıyor ve aynı zamanda kamu borcunu azaltmaya yönelik tedbirleri savunuyor. Eski bankacı daha önce iki kez daha cumhurbaşkanlığına aday olmuştu.

Öte yandan Arauz, zenginlerin vergilerinin artırılması gerektiğine inanıyor. Sosyalist kimliğiyle öne çıkan siyasetçi Ekvador'un borçlarını Uluslararası Para Fonu ile yeniden müzakere etmek istiyor. Arauz’un akıl hocası ise ülkesinde yolsuzluğa karıştığı gerekçesiyle sekiz sene hapis cezası alan ve ardından eşiyle birlikte Belçika’ya kaçarak sürgün hayatı yaşayan Eski Cumhurbaşkanı Rafael Correa.

Ekvador’un siyasi durumu

Lasso, halk tarafından sevilmeyen Ekvador Cumhurbaşkanı Lenin Moreno'nun yerini alacak. 2019'da Moreno'nun tasarruf tedbirleri uygulamaları ve petrol sübvansiyonlarını azaltma kararları nedeniyle gerçekleşen protestolar Ekvador'u derinden etkilemişti.

Moreno da Lasso’yu kutladı

Seçim, Ekvador'un korona virüs pandemisinin ortasında kamu sağlığı krizi ve ekonomik krizle boğuştuğu bir dönemde gerçekleşti. Finansgundem.com’un derlediği verilere göre, 17 binden fazla insanın korona virüs sebebiyle hayatını kaybettiği ülkede sağlık sistemi zor durumda.

3 ülke pandeminin gölgesinde seçime gidiyor

 

Hindistan'da korkutan tablo: Brezilya'yı geçtiler!

 

AB'den Çin'in ürünlerine ilave vergi

 

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)