BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaÖdeme SistemleriEski banka çalışanlarının kripto parası 1.5 yılda 10 kat değerlendi----

Eski banka çalışanlarının kripto parası 1.5 yılda 10 kat değerlendi

Eski banka çalışanlarının kripto parası 1.5 yılda 10 kat değerlendi
21 Haziran 2021 - 16:03 www.finansgundem.com

Morgan Stanley'den ayrılan bir grup eski çalışanın kurduğu kripto para girişimi, 18 ay gibi bir sürede on kat artışla 1 milyar dolarlık değere ulaştı

ABD merkezli yatıım bankası Morgan Stanley'in bir grup eski çalışanı kripto para dünyasındaki girişimlerini 'unicorn'a dönüştürdü.

2018 yılında kurulan Amber Group, aralarında DMC Ventures ve Tiger Global Management da dahil olmak birçok fondan 100 milyon dolar topladı ve değerlemesini sadece 18 ayda on kat artırarak 1 milyar dolara çıkardı.

Girişim, profesyonel kripto yatırımcıları için tezgah üstü piyasa ürünlerinden türev ürünlere ve yapılandırılmış ürünlere kadar finansal hizmetler geliştiriyor.

Amber Group, hem müşterilerin varlıklarını hem de kendi sermayesini kullanarak Bitcoin ve Ether gibi kripto paralarla işlem yapıyor.

Girişim yaklaşık 1,5 milyar dolarlık sermayeyi yönetiyor ve gelirin bu yıl on kat artarak 500 milyon dolara çıkması bekleniyor.

Amber’in kurucularından, Michael Wu, Tıantıan Kullander, Wayne Huo, Tony He ve Luke Li, Morgan Stanley’nin Hong Kong’daki biriminde görev alıyordu. Bir diğer kurucu Thomas Zhu ise alım-satımda yapay zeka üzerine Bloomberg'de çalışıyordu.

Kurucu grup 2015 yılında 20’li yaşlarındayken Çin hisse senetleri ve endeks vadeli işlemlerinde algoritmik ticaret uygulamak için bir yan proje başlattı ve daha sonra arbitraj fırsatlarını yakalamak için tam zamanlı olarak kriptoya girdi. O zamandan beri Amber’ı Tencent Holdings Ltd. Ve Goldman Sachs Group Inc. gibi yerlerden işe alınan 300 kişilik bir ekibe genişlettiler.

İlk çeyrekte yaklaşık 60 milyon dolar gelir elde eden firma, daha fazla kullanıcı geldikçe sadece Nisan ayında neredeyse aynı gelire ulaştı.

Kriptolarla ilgili ilk adım Alipay’den geldi

BBVA bankacılıktaki gücünü kripto alanına taşıyor

Çin Merkez Bankası'ndan kripto para adımı

Milyar dolarlarını Bitcoin’e yatırdı

Teknoloji hisseleri düşerken yükselecek 6 sektör

 

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)