BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaMakro EkonomiEski ABD Hazine Bakanı'ndan enflasyon ve faiz yorumu----

Eski ABD Hazine Bakanı'ndan enflasyon ve faiz yorumu

Eski ABD Hazine Bakanı'ndan enflasyon ve faiz yorumu
25 Temmuz 2022 - 10:35 www.finansgundem.com

Eski ABD Hazine Bakanı Lawrence Summers, Fed'in enflasyonla mücadele konusunda daha güçlü faiz artırımına gitmesi görüşünde.

ABD'de son açıklanan veriye göre, enflasyon yüzde 9,1 ile rekor seviyelere ulaştı. Fed'in rekor enflasyonu düşürmek için para politikasında sıkılaşmaya gitmesi, piyasalarda resesyon endişesini artırırken, Fed'in enflasyonla mücadelede daha güçlü adımlar atması gerektiğini savunanlar da var.

Eski ABD Hazine Bakanı Lawrence Summers, CNN'e verdiği mülakatta enflasyonu dizginlemek için güçlü faiz artışı olması gerektiğini söyledi. 

Bu hafta faiz kararını açıklaması beklenen Fed için 100 baz puan beklentileri de öne çıkarken, Fed'in enflasyonu düşürme konusundaki kararlılığının cesaret verici olduğunu belirten Summers ekonomide yumuşak iniş ihtimalinin ise çok muhtemel olmadığını söyledi.

Geçtiğimiz ay 75 baz puan ile 28 yılın en yüksek Faiz artırımını gerçekleştiren Fed kararı sonrası Powell, fiyat istikrarını inşa edememenin ekonomiyi resesyona sokmaktan daha büyük hata olacağını belirtmişti.

ABD hükümetinin enflasyonu kontrol etmek için daha fazlasını yapması gerektiğini kaydeden Summers, "genelde enflasyonun yüksek ve işsizlik oranının düşük olduğu dönemleri resesyon takip etmiştir” dedi.

Piyasalar Fed haftasına negatif başladı

 

ABD için resesyon beklentisi yüzde 75

 

ABD ekonomisi yavaşlıyor fakat resesyon kaçınılmaz değil

 

 

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)