BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaGündemEski ABD Başkanı Trump'a cinsel istismar davası----

Eski ABD Başkanı Trump'a cinsel istismar davası

Eski ABD Başkanı Trump'a cinsel istismar davası
25 Kasım 2022 - 01:35 www.finansgundem.com

Amerikalı yazar Carroll, eski ABD Başkanı Trump'a, bundan 27 sene önce kendisine cinsel saldırıda bulunduğu iddiasıyla dava açtı.

Amerikalı Yazar E. Jean Carroll, perşembe günü yürürlüğe giren 'Hayatta Kalan Yetişkinler Yasası' kapsamında, eski ABD başkanı Donald Trump'ı, kendisine tecavüz ettiği iddiasıyla dava etti. 

Bu yasa kapsamında dava açan ilk insanlardan biri olan Carroll, bahsettiği cinsel saldırının 1995'te, New York'taki lüks bir mağazanın soyunma odasında gerçekleştiğini iddia ediyor.

Carroll, bundan 3 sene önce, iddialarını ilk kez kamuoyuna açıkladığında, onu yalan söylemekle suçlayan eski Başkan Trump'a, bir de hakaret davası açtı. Davanın 6 Şubat'ta görülmesi bekleniyor.

Trump'ın avukatı Alina Habba ise, ABD medyasına yaptığı açıklamada, yürürlüğe giren yasa kapsamında dava etme hakkını kullanan insanlara saygı duyup onları takdir ettiğini belirtirken, Carroll'ın amacının bahsedilen yasayı kötüye kullanmak olduğunu ve bunun gerçek cinsel istismar kurbanı olan insanları kötü etkileyebileceğini ifade etti. 

Küçükken istismara uğrayan kurbanlara uygulanan Çocuk İstismarı Yasası'ndan sonra modellenen 'Hayatta Kalanlar Yasası', reşit olduktan sonra istismara uğramış olan kurbanlara bir yıl içerisinde dava açabilme hakkı veriyor. (BBC)

Trump: Muhteşem Beyaz Saray'ı geri alacağız

 

Trump: Twitter artık daha akıllı ellerde

 

Cinsel istismarla suçlanan Prens'e bir darbe de Kraliçe'den!

 

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)