BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaGündem‘ESK’ elde kalan kurbanlığı alacak----

‘ESK’ elde kalan kurbanlığı alacak

‘ESK’ elde kalan kurbanlığı alacak
14 Ağustos 2019 - 09:00 www.finansgundem.com

Et ve Süt Kurumu (ESK) Genel Müdürlüğünce Kurban Bayramı dolayısıyla pazarlara getirilen ancak yetiştiricilerin elinde kalan kurbanlıkların, kurum tarafından satın alınacağı bildirildi.

Et ve Süt Kurumudan yapılan yazılı açıklamaya göre, canlı ağırlık ortalaması 400 kilogram veüzeri, besi kondisyonu yüksek erkek sığırların canlı tartımlarından yüzde 8 tokluk firesi düşülecek. Elde edilen ağırlık 17 lira ile çarpılarak  fiyatlandırılacak. Canlı ağırlık ortalaması 320-399 kilogram arası erkek sığırlar için ise, aynı yöntemle elde edilen ağırlık 16 lira ile çarpılacak.

Tokluk firesine bakacak

Ayrıca 2’nci ve 3’üncü kalite dişi kesimlik sığırların satın alma işlemleri ise canlı değil, Et ve Süt Kurumu’nun mevcut cari alım kriterleri ve fiyatları dikkate alınarak gerçekleştirilecek. Küçükbaş hayvanlarda ise tokluk firesi düşülmeyecek. Tokluların canlı kilogramları 14 lira, koyunların canlı kilogramları 12,5 lira, keçilerin canlı kilogramları 10 lira üzerinden satın alınacak.

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)