BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaEmlakEsenyurt İBB'ye dert oldu!----

Esenyurt İBB'ye dert oldu!

Esenyurt İBB'ye dert oldu!
12 Mart 2013 - 07:27 www.finansgundem.com

İBB’de Esenyurt gerginliği yaşandı. Belediye Meclisi'nin ilk konusu Esenyurt'taki inşaat sorunu oldu

Esenyurt’ta uzun süredir yaşanan ve bazı inşaat firmalarını iflas noktasına getirip, binlerce vatandaşları mağdur eden imar planı sorunu İstanbul Büyükşehir Belediyesi (İBB) Meclisi’nin bu ay ki oturumunun ilk gününe de damgasını vurdu. Hürriyet'in haberine göre, Esenyurt’ta, “İmar yolsuzluğu” olduğunu öne süren CHP’nin, İBB Meclisi’ne iddiaların araştırılması  için verdiği ve gizli olmasını talep ettiği “Esenyurt için genel görüşme” önerisi, AK Partililerin oy çokluğuyla reddedildi. Oturum isteği kabul edilmedi ancak Esenyurt için yeni bir imar planı hazırlandığı açıklandı.
TALEP REDDEDİLDİ
İBB Meclisi İmar Komisyonu Başkanı Sefer Kocabaş, hazırlanan yeni planların bu ay veya Nisan ayında mecliste görüşüleceğini belirtti. Buna rağmen, İBB Meclisi’ne iktidar ve muhalefet partileri arasında yaşanan Esenyurt gerginliği damga vurdu. 103 CHP’li Meclis üyesinin, Esenyurt’la ilgili genel görüşme talebinin reddedildiği oturumda konuşan İBB Meclisi CHP Grup Başkan Vekili Fahrettin Kayhan, ilçenin imar planlarının sürekli değiştirildiğine dikkat çekip “2004 yılından beri devam eden bir türlü sonuçlanmayan imar planları yüzünden vatandaşlar mağdur oldu. Son olarak 2012’de hukuksuz bir şekilde ilçe meclisi toplanarak plan düzenlemesi yapmıştı.
Biz de İBB Meclisi’nde reddederek oturma eylemi yapmıştık” dedi.
Ne oldu
Esenyurt’ta 2008’de yapılan imar planlarının yerel mahkeme kararıyla önce yürütmesi durduruldu, sonra iptal oldu. Danıştay’a itiraz edilince yerel mahkemenin kararı iptal edildi. Bu arada 2010 yılında yeni imar planları yapıldı. 2010’da hazırlanan bu planın da bazı bölümleri yürütmeyi durdurma aldı. Son olarak da 2012 Haziran ayında Esenyurt Belediyesi İlçe Meclisi olağanüstü bir toplantı yaparak bazı alanlar imar düzenlemesi yapmış ve bu karar İBB Meclisi’nce de onaylanmıştı.
ETİKETLER :
YORUMLAR (1)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
  • nezahat12 Mart 2013 09:23

    Olan ev alana oldu yazık gelişmekte olan bir yerde vahim duruma geldi maketten ev almayın kolaysa kaldır maketten ev satmayı .