BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaGündemEsenyurt halkından İmamoğlu'na gönderme: Bizim 'Bodrum'a da bekleriz----

Esenyurt halkından İmamoğlu'na gönderme: Bizim 'Bodrum'a da bekleriz

Esenyurt halkından İmamoğlu'na gönderme: Bizim 'Bodrum'a da bekleriz
27 Ağustos 2022 - 09:33 www.finansgundem.com

İstanbul'un Esenyurt ilçesi, sağanak yağıştan yine nasibini aldı. İlçe sakinleri su baskınlarına çözüm beklerken İmamoğlu'na gönderme yaparak; 'Bodrum’a tatile gidenler gelsin burada tatil yapsın' diye isyan etti

İstanbul'da perşembe gününden itibaren etkili olan sağanak yağış Esenyurt’ta hayatı bir kez daha felç etti.

Haramidere’nin taşması sonucu bir çok bodrum ve giriş kattaki evler, iş yerleri ile depolar sular altında kaldı. Yaklaşık 1 ay önce de aynı su baskınlarını yaşayan vatandaşlar, ilçe belediyesi ile İstanbul Büyükşehir Belediyesi'nin ilgisizliğinden dert yandı.

Vatandaşlar, "Belediye ekipleri 'bodrumları boşaltın' deyip gidiyor. Ortada ne yardım var ne eşya" ifadelerini kullanıyor. Mağdurlar tepkilerini dile getirdi, çözüm istedi.

'Bütün eşyalar mahvoldu'

Bediha Akkaya: “İki torunumla beraber evdeydik. Su baskını bir buçuk, iki metreyi buldu. Evimi tamamen su bastı, her yer çamur oldu. Bir buçuk ay önce yağan yağmurda da yine aynısı olmuştu. Evdeki bütün eşyalarım sular altında kalmıştı. Belediyeden gelenler evi kontrol etmişlerdi. Bütün eşyalarım kullanılmayacak durumda olduğu halde, sadece bir tane yatak gönderdiler. Ben, bir buçuk aydır tek bir yatakla evde yaşıyorum. Yardım edeceğiz diyorlar, hiçbir şey yapmıyorlar. Mahvoldu her şeyimiz.”

'Belediye zararımızı karşılamıyor'

Mirza Akkaya: “Ben giriş katta oturuyorum. Dereyi yanlış yapmışlar, dere dolunca taşıyor. Biz de pencerelerden sular girmesin diye camları kapattık, bu sefer tuvaletten sular taşmaya başladı ve evi su bastı, durduramadık. Her yer pislik oldu. Belediye zararlarımızı karşılamıyor sadece su basan evleri boşaltıp durum tespiti yapıp, gidiyorlar. Yeter artık! Biz evimizde yaşamak istiyoruz.”

'Hizmet istiyoruz, şov değil'

Songül Yıldırım: “5 kişilik bir ailem var. Köyden geldik, bodrum katta ev satın aldık. Belediye, iskanı ve tapuyu verdi. Sonra da bize, ‘Buradan çıkın, sel baskınlarında riskli’ diyorlar. ‘Evi tahliye edin’ diyorlar ama kira yardımında bulunmuyorlar. Geçen ay yağan yağmurda hasar bedeli olarak sadece 10 bin TL verdiler. Biz çalışan bir belediye istiyoruz, şov yapan değil!”

'Kendimizi sokağa attık'

Cevahir Ünal: “Sabahın 7’sinde her yeri su bastı. Canımızı zor kurtardık. 5 yaşında torunumla, apar topar kendimizi sokağa attık. Bütün eşyalarımız sular altında kaldı, perişan olduk. Sabahtan beri Beyaz Masa’yı arıyorum ama doğru düzgün ilgilenen yok. Mahvolduk kızım, devletimiz bize yardım etsin.”

'Sokakta mı kalalım?'

Aynur Yıldız: “En ufak bir yağmur yağışında bile dere taşıyor ve mahvoluyoruz. Bodrum katlar dahil, giriş katta oturanların bile evine su basıyor. Artık bıktık. Alt yapı sorunu diyorlar ama bunu düzeltmek için hiçbir şey yapmıyorlar. ‘Bodrum katlarından çıkın’ diyorlar ama ne kira desteği veriyorlar ne eşya veriyorlar. Biz ne yapalım, nereye gidelim? Sokaklarda mı kalalım? Bodrum’a tatile gidenler gelsin burada tatil yapsın.” (YeniŞafak)

İstanbul'u sağanak yağış felç etti: Evleri su bastı!

Meteoroloji açıkladı! Sağanak yağış devam edecek

3 ilde 466 su baskını ihbarı yapıldı

Ankara için sel ve su baskını uyarısı

İstanbul Valiliği su baskını mağdurlarına nakit yardımı yapacak

 

YORUMLAR (3)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
  • E.g.27 Ağustos 2022 10:41

    SULARLA DOLU BODRUM BODRUM-GÜZELLERLE DOLU BODRUM BODRUM

  • Mr27 Ağustos 2022 12:17

    eg ekonomi bitik yüzde ikiyüz üstü enflansyon ekonomiyi batırdılar bodrum güzellerle dolu ülke gözlerin bir gün kör olacak

  • Tarık27 Ağustos 2022 10:19

    Ulen birkerede İmamoğlu dışında ülkeyi yönetenlerin yaptığı onlarca yanlıştan birini eleştirin hiçmi utanmanız yok