BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaGündemEsenyurt Belediyesi’nin banka hesaplarına el konuldu----

Esenyurt Belediyesi’nin banka hesaplarına el konuldu

Esenyurt Belediyesi’nin banka hesaplarına el konuldu
16 Eylül 2020 - 08:00 www.finansgundem.com

İstanbul Esenyurt Belediyesi’nin AKP döneminden kalan 67.8 milyonluk borcu nedeniyle banka hesabına bloke konuldu.

AKP yönetimindeyken belediyenin temizlik işleri ihalesini alan Albayrak grubuna ait Yeşil Adamlar Atık Yönetimi ve Taşımacılık A.Ş. 2017 ve 2018 yıllarına ait 14 aylık alacağı için yerel seçime sayılı günler kala tahsilat için harekete geçti. Sözcü'den Özlem Güvemli haberine göre, 14 ay boyunca fatura düzenlemeyen şirket, icraya başvurdu. İcra Müdürlüğü de Esenyurt Belediyesi'ne 2019 yılının şubat ayında 5 milyon 888 bin liralık faiz ile birlikte toplam 67 milyon 858 bin liralık “ilamsız takipte ödeme emri” tebliğ ederek icra takibi başlattı.

O dönem AKP yönetiminde olan belediye, hak ediş evrakında fatura bulunmadığından ödeme yapmadı ve faiz alacağına itiraz etti. Seçime günler kala 22 Mart 2019 tarihinde belediye, şirketin alacağının 1.7 milyon liralık kısmını ödedi. 9 Nisan 2019'da şirketin haciz talebi, icra müdürlüğü tarafından kabul edildi.

İcra Müdürlüğü, belediyenin “haczedilemez” olan vergi, resim ve harç hesaplarına haciz koydu. Belediyenin yıllık 600 milyon liralık gelirinin toplandığı tüm hesaplar bloke edildi.

Gayrimenkulde rant vergisi uygulaması başladı

Haliç Köprüsü'nde faciaya kıl payı

Ataşehir'de makas dehşeti

 

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)