BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaEmlakEsenyurt Belediye Başkanı'ndan şok sözler----

Esenyurt Belediye Başkanı'ndan şok sözler

Esenyurt Belediye Başkanı'ndan şok sözler
16 Şubat 2013 - 10:02 www.finansgundem.com

Esenyurt Belediye Başkanı Esenyurt'un bir numaralı sorunu haline gelen imar sorunuyla ilgili ilk kez konuştu...

Esenyurt Belediye Başkanı Necmi Kadıoğlu, Esenyurt'un bir numaralı sorunu haline gelen imar konusuyla ilgili ilk defa açıklama yaptı. Basında yapılan eleştirileri haksız bulan Kadıoğlu, 'Sorunun kaynağı biz veya İBB'ymiş gibi gösteriliyor. Oysa sorumlu inşaat firmaları. Bizi 1.5 emsale göre izin veriyoruz. İnşaat firmaları 'Nasıl olsa izin alırız' diyerek 2.5 emsale göre proje hazırlıyor, maketten daire satıyorlar. Hatta fazla satanlar bile var. Bunun sorumlusu biz miyiz? Bir şirket, fazladan sattığı 600 dairenin parasını iade etti. O inşaat firması şu anda faaliyetine devam ediyor. Bunlar neden bu yola başvurmuyorlar? Vatandaşla bizi karşı karşıya getiriyorlar' dedi. Kadıoğlu, sorunun haziranda çözüleceğini sözlerine ekledi. Ruhsatı iptal edilen bir proje olmadığını belirten Kadıoğlu,'Esenyurt'ta iptal olan ruhsat yok, İnşaatlar yapılıyor. Herkes Büyükşehir'in yapacağı o değişikliği bekliyor. Fi Yapı bile 3 şantiyeyle devam ediyor' dedi.
4-5 AYMAZ BİZE DAVA AÇTI
'Esenyurt'un bugününü anlamak için dününü de iyi bilmek lazım. Göreve geldiğimizde Esenyurt'un yüzde 5'inin imarı vardı, yüzde 95'lik bölüm kaçaktı. Nasıl bir tablo aldığımız ortada. Bizim bu durumumuzu çekemeyen 4-5 aymaz ardı ardına mahkemelere dava açtı. Bir mahkeme bu davalardan birini kabul etti. Ve Esenyurt'ta yapılan inşaatlar durdu. Daha sonra biz Danıştay'a gittik. Danıştay bizi haklı buldu. İnşaatlar yeniden başladı.
'ARTIK BEN DE MAĞDURUM'
Konu mağduru sayısının 100 bin olmadığını söyleyen Başkan Kadıoğlu, bu sayının ancak 800 olduğunu
söyledi. 'Geçen hafta konut mağdurları bir eylem yaptı. Bu eyleme gelenlerin sayısı 300'ü geçmez bile. 100 bin mağdur olsa eyleme gelen sayı bu kadar düşük olur mu?' diye konuştu. Kendisinin de mağdur olduğunu ve artık mağdur olanlarla hareket edeceğini açıklayan Kadıoğlu, 'Derneklerle sürekli konuşuyorum. Ben de kendilerinden yana tavır aldım. Birlikte hareket edeceğim' dedi.
'Adına park açmazdım'
'Necmi Kadıoğlu'nun hem Başbakan hem de Kadir Topbaş'la sorunu var' diye dedikodu üretiyorlar. Benim ne Sayın Başbakan'la ne de Kadir Ağabey'le sorunum var. Ben Kadir Ağabey'le sürekli görüşüyorum. Bir sorunum olsa adına park açmazdım' dedi.
Reklamla pompaladılar
Firmaların projelerini reklamlarla pompaladığını, reklamlarda ünlü kişileri oynattıklarını belirten Kadıoğlu, 'Bu reklamlarla insanları mağdur ettiler. Bunlar arasında medya mensupları, siyasiler ve devlet memurları var. Hepsi beni arıyor, sorunlarını çözmemi istiyorlar. İnşaat firmaları vatandaştan aldığı o paraları bir kere iade edecek' uyarısında bulundu.
Sorunu  şirketler çözecek
'Ruhsatı iptal edilen ya da inşaatı mühürlenen bir proje yok. Bir tane çalışmayan veya iş yapılmayan inşaat yok. Fi Yapı projelerinde bile çalışma var. Burada elini taşın altına koyacak olanlar inşaat firmaları. Fazladan sattığı dairelerin parasını verdiği zaman zaten sorun kendiliğinden çözülecektir.'
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)