BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaGündemEşcinsel başkan aday adayının hayali----

Eşcinsel başkan aday adayının hayali

Eşcinsel başkan aday adayının hayali
15 Eylül 2013 - 16:30 www.finansgundem.com

Eşcinsel olduğunu açıklayan Bulancak hayranı başkan aday adayı Can Cavuşoğlu ABD’den mesaj gönderdi

Türkiye’nin eşcinsel olduğunu açıklayan ilk belediye başkan aday adayı Can Çavuşoğlu, projelerini ve neden siyasete atıldığını Hürriyet Dünyası'na anlattı. Şu an ABD'de yaşayan ve Mart'taki yerel seçimlerde Giresun’un Bulancak ilçesinden bağımsız aday olmaya hazırlanan Çavuşoğlu, aslında Bulancaklı bile değil. Ama tam bir Bulancak aşığı...
Kendisini yazar ve fotoğrafçı olarak tanımlayan ancak ana gelir kaynağı ticaret olan Çavuşoğlu (43), adaylık için Bulancak'ı seçme sebebini şöyle anlattı:"Bulancak, çoğunlukla işim dolayısıyla, bazen de tanıdıklarım vasıtasıyla çok sık gittiğim güzide bir ilçemiz. Yaptığım ziyaretlerin sayısını ben bile unuttum. Dünya’nın ya da Türkiye’nin değişik şehirlerinde yaşayan Bulancaklılar bile belki benim kadar gitmemiştir ya da emekli olunca yerleşmeyi düşünüyorlardır. Ben de Bulancak’ta yaşamayı düşünüyorum çünkü oraya aşığım. Her şeyden önce mükemmel insanlara ev sahipliği yapıyor, tartışma götürmeyen doğal güzellikleri var ama maalesef gereken hizmeti alamadığını düşünüyorum.”
Adaylığını ve cinsel kimliğini açıklamasının ardından sosyal medya üzerinden aldığı olumlu ve olumsuz tepkilerin yüzde 50-50 oranında olduğunu belirten Çavuşoğlu, "Ön yargılar burada büyük rol oynuyor. Oradan tanıdıklarımla sürekli irtibat halindeyim. Öyle çalkalanan bir Bulancak yok. Çalkalanan, özellikle bazı kişilerin kafalarının içi. Rakiplerim karşılarında benim kadar donanımlı, hedef odaklı, cesur, dürüst ayrıca sözünü sakınmayan bir aday adayı beklemiyorlardı" dedi.
BULANCAK'IN SORUNLARI
Çavuşoğlu, Bulancak'ın mevcut sorunlarını ise şu sözlerle anlattı: "Ekonominin ana arterleri tıkalı, tarım (fındık) ve hayvancılık can çekişiyor, balıkçılık ölmüş, yerel sanayi anca kendini geçindiriyor, turizm deseniz böyle bir gündem bile yok, devamlı dışarıya göç veriyor. Geride kalan genç nüfus ise işsiz ve çaresiz. İlçenin ekonomik sistemini döndüren ise buranın halkı, yazın ailelerini yurt dışından ziyarete gelenlerle beraber 12 ay burada yaşayan kamu çalışanları (polis, asker, memur, öğretmen, bankacı vs.) ve son olarak da üniversite ve öğrencileri. Diğer yandan Karadeniz’e kıyı konumlu böyle güzel bir ilçede halkın deniz kenarına gidip çay içebileceği, sohbet edip kitap okuyabileceği bir çay bahçesi bile yok. Düşünebiliyor musunuz?"
"Miami aslında sırf bir şehir ismi değil aynı zamanda bir düşünceler bütününün, bir vizyonun adı. Yoksa bu Miami olmuş ya da Venedik, hiç fark etmezdi. Bir de tabii dikkat çekmek lazımdı" diyen Çavuşoğlu, başkan seçilmesi halinde hayata geçireceği projeler üzerindeki çalışmalarının sürdüğünü belirtti ve ekledi:
"Eko-tarım üzerinde projeler olabilir ve üretimin Avrupa’ya ihracatı, çünkü hedef pazar orası. Tepelerde taraça sistemi ki, Peru o kadar dağlık bir ülke olmasına rağmen bunu yapabiliyorsa biz de yapabilmeliyiz. Ya da Giresun ili denizini doldurup bir havaalanı yapabiliyorsa biz de kıyılarımızın bir kısmını bu amaç için kullanabilmeliyiz. Bir diğer örnek rüzgar enerjisi, Türkiye’de Karadeniz kadar rüzgar alan çok az yer var. Önce ilçemize yeterli enerjiyi üretmek, sonrasında bunu bir gelir karşılığında çevreyle paylaşmak. Sonra atıkların dönüştürülmesi, önce ilçe çöplerinin geri dönüşümüyle enerji vs. üretebilmek sonrasında gene çevre illerin atıklarına talip olmak. Bunlar hem birer gelir hem de yeni istihdam kapısıdır."
YATIRIMCILARA TEŞVİK
ABD’de özellikle New Jersey eyaletinde yaşayan çok sayıda Giresunlu işadamı olduğunu söyleyen Çavuşoğlu, Türk yatırımcıları Bulancak'a çekmenin de mümkün olduğunu belirtti. (CENGİZ ÖZBEK-HÜRRİYET)
YORUMLAR (1)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
  • DOĞRUYA DOĞRU deriz.15 Eylül 2013 17:10

    insanları aranıza alarak kendi dünyanızı kurmanın peşinde gidiyorsunuz.yakındır korkarımki LUT KAVMİ yeniden ALLAHU TEALA tarafından tekrar yansıtılır.ben şimdiki nesillere sesleniyorum bu lUT KAVMİNİN başına gelenleri mutlaka okuyun ve onagöre İBRET ALIN derim.