BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaGündemEsad'dan dünyaya uyarı----

Esad'dan dünyaya uyarı

Esad'dan dünyaya uyarı
30 Ekim 2013 - 18:20 www.finansgundem.com

Suriye Devlet Başkanı Beşar Esad, Suriye'nin geleceğini belirleme yetkisinin Suriye halkına ait olduğunu söyledi

Suriye resmi ajansı SANA'da yer alan habere göre, Beşşar Esad, Birleşmiş Milletler (BM) ve Arap Birliği Suriye Özel Temsilcisi El-Ahdar el-İbrahimi'yi kabulünde yaptığı konuşmada, Suriye'deki krize siyasi çözüm bulunması için ülkedeki terör gruplarına sağlanan desteğin kesilmesi gerektiğini vurguladı.
"Terör gruplarının Suriye topraklarına girişlerini kolaylaştıran, onlara lojistik ve para desteği sağlayan tüm ülkelerin bu desteklerini kesmeleri gerekiyor" ifadesini kullanan Esad, taraflar arasında diyalogun başlatılması ve arzu edilen hedeflere ulaşılması için uygun zemini hazırlamada bu koşulların temel bir zorunluluk olduğunu vurguladı.
Suriye'nin geleceğini belirleme yetkisinin Suriye halkına ait olduğunu ifade eden Esad, üstünde uzlaşılacak herhangi bir çözümün, dış müdahaleden uzak olması ve mutlaka Suriyelilerin onayını alması gerektiğine işaret etti.
İbrahimi ise Cenevre-2 Konferansı'nın düzenlenmesi yönünde harcanan çabalara işaret ederek, bu çabaların Suriyelilerin bir araya gelip ülkedeki krizi mümkün olan en kısa zamanda çözmesi üzerine odaklandığını ifade etti.
Görüşmeye Başbakan Yardımcısı Dışişleri ve Gurbetçiler Bakanı Velid el-Muallim, Esad'ın basın danışmanı Buseyna Şaban ve Dışişleri ve Gurbetçiler Bakanı Yardımcısı Faysal Mikdad katıldı.
ETİKETLER :
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)