BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaGündemEsad'a İran'dan para----

Esad'a İran'dan para

Esad'a İran'dan para
01 Ağustos 2013 - 08:28 www.finansgundem.com

Şam yönetiminin en büyük destekçisi konumundaki İran, ‘çeşitli yatırımlar’ karşılığında Suriye’ye 3,6 milyar dolarlık petrol gönderiyor

Suriye’de Esad rejiminin en büyük destekçilerinin başında gelen İran müttefiğine hayat veren yardımlarını sürdürüyor. Tahran yönetiminin Esad rejimiyle 3,6 milyar dolarlık petrol anlaşması yaptığı öğrenildi. Anlaşmaya göre Şam’a 3,6 milyar dolarlık petrol gönderme sözü veren İran bunun karşılığında Suriye’de bedelsiz ticaret ve yatırım hakkı kazanacak. Uluslararası haber ajanslarının geçtiği haberde İran’ın ‘ne çeşit yatırımlar’ yapacağına dair bir açıklama olmadığı vurgulandı. Suriye 3’üncü yılına giren iç savaşın öncesinde küçük çaplı bir petrol ihracatçısı ülke konumundaydı. Ülkenin petrol bölgelerinin muhaliflerinin eline geçmesiyle Şam rejiminin ciddi bir enerji krizine girdiği biliniyor.
Camiye varil bombası
Öte yandan Esad kuvvetlerinin muhalifler karşısında Humus’taki ilerleyişi sürüyor. Şam yönetimi, ordunun Halidiye semtinden sonra Un Değirmenleri bölgesini de ele geçirdiğini duyurdu. Suriye’nin sahil kentleri Lazkiye ve Tartus’u Şam’a bağlayan güzergah üzerinde bulunan Humus’un stratejik önemi bulunuyor. Rejime bağlı güçler dün Halep’in Türkiye sınırına yakın Anadan kasabasında bir camiye varil bombası atmıştı. Bu saldırıda 8’i kız çocuğu 4’ü kadın öğretmen 12 kişi hayatını kaybetmiş, 50’den fazla kişi de yaralanmıştı.
Humus diye bir şehir
Esad güçleri ve ÖSO arasında şiddetli çatışmaların tamamen harabeye çevirdiği Humus, iki taraf için de son derece stratejik bir şehir konumunda.
ETİKETLER :
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)