BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaPara PiyasaEsad'a dolar darbesi!----

Esad'a dolar darbesi!

Esad'a dolar darbesi!
21 Haziran 2013 - 09:59 www.finansgundem.com

Silah yardımı haberi ekonomiyi tepetaklak etti...

Suriye’de Devlet Başkanı Beşar Esad, son haftalarda muhaliflere karşı cephede başarı sağlamasına karşın ekonomi alanında büyük darbe aldı.
ABD Başkanı Barack Obama’nın muhaliflere silah yardımı yapacağını açıklamasından bu yana Suriye Lirası, Amerikan Doları karşısında büyük kayba uğradı.
Suriye Merkez Bankası’nın, İran’dan aldığı 1 milyar doları Suriye Lirası’nın değer kazanması için piyasaya süreceğini açıklamasına karşın Suriye Lirası hızlı bir değer kaybına girdi. Ekonomistler, son 10 günde Suriye Lirası’nın Amerikan Doları karşısında en az yüzde 30 değer kaybettiğini vurguluyor.
Muhalif gösterilerin başladığı Mart 2011’de 1 Amerikan Doları’nın 70 Suriye Lirası üzerinden satıldığını hatırlatan uzmanlar, bu oranın şimdi 1’e 190’a kadar gerilediğini kaydediyor. Krizin başında en az 17 milyar dolar döviz rezervi bulunan Merkez Bankası’nın elinde en fazla 2 milyar dolarlık döviz bulunduğu öngörülüyor.
‘GERİ DÖNÜN’
Öte yandan Lübnan Cumhurbaşkanı Mişel Süleyman, Esad güçlerinin yanında muhaliflere karşı savaşan Hizbullah militanlarına Suriye’den ayrılarak ülkelerine dönme çağrısı yaptı. Süleyman, Hizbullah’ın Halep’in kontrolü için çatışmalara girmesi halinde krizin daha da büyüyeceği uyarısında bulundu.

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)