BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaGündemEsad ve Putin'in sinsi oyunu!----

Esad ve Putin'in sinsi oyunu!

Esad ve Putin'in sinsi oyunu!
11 Eylül 2013 - 12:00 www.finansgundem.com

Suriye'nin Rus planını kabul etmesinin arkasında gizli bir Rusya-Suriye anlaşmasının olduğu iddia edildi

İsrail televizyonu "Channel 2" de yayınlanan bir haberde, Suriye Devlet Başkanı Beşar Esad'ın envanterindeki kimyasal silahları uluslararası denetime açma karşılığında, Rusya'dan daha fazla silah ve askeri mühimmat alacağı iddia edildi.
İsrail televizyonunun iddiasına göre Suriye'deki Esad rejimi, elindeki kimyasal silahları uluslararası denetime açarak, hem ABD'nin olası askeri müdahalesini önleyecek hem de bu anlaşma karşılığında Rusya'dan yeni savaş uçakları ve askeri mühimmat temin ederek, muhalifleri yenmeyi hedefleyecek.
"Channel 2"nin iddiasına göre Rusya'da bulunan Suriye Dışişleri Bakanı Velid Muallim, yeni silahların sevkiyatı için Rusya ile pazarlıklarını sürdürdüyor.
Haberde, Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin'in kimyasal silahlar karşılığında Suriye'ye konvansiyonel silah gönderme sözü verdiği iddia edildi.
SEVKİYAT KARADENİZ'DEN
Haberde, Esad'ın muhaliflere karşı kullanmayı planladığı Rus silahlarının bir kısmının Rusya'nın Karadeniz'deki Novorossisk limanından yola çıktığı savunuldu.
İsrail televizyonu "Channel 2"nin haberinde, iki yıldır muhaliflere karşı savaşan Esad rejiminin en çok savaş uçağı sıkıntısı çektiği, tanklarının büyük bir kısmının kullanılamaz hale geldiği belirtildi.
Rusya'nın geçtiğimiz sonbaharda, Suriye'ye sözünü verdiği 29 adet Mig-29 savaş uçağının sevkiyatını durdurduğu hatırlatıldı. Ancak geçtiğimiz Mayıs ayında Rusya ile Suriyeli yetkililer arasında yeni silah sevkiyatı konusunda görüşmeler gerçekleştiği ileri sürüldü.
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)