BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaGündemEsad Trump için ilk kez konuştu----

Esad Trump için ilk kez konuştu

Esad Trump için ilk kez konuştu
16 Kasım 2016 - 09:43 www.finansgundem.com

Suriye Devlet Başkanı Beşar Esad, 20 Ocak'ta Beyaz Saray'a çıkacak olan Cumhuriyetçi Donald Trump'ın terörizmle savaşta müttefik olacağını söyledi

Portekiz devlet televizyonu RTP’ye konuşan Esad, Trump’ın seçim kampanyası sürecince terörizmle savaş konusunda verdiği sözleri yerine getirirse, “doğal bir müttefik” olacağını belirtti.

Esad, Trump’ın verdiği sözleri yerine getirip getirmeyeceği konusunun ise müphem olduğunu ifade etti.
Emlâk zengini milyarder işadamı Trump, daha önce hem Suriye güçlerine hem de IŞİD militanlarına karşı çıkmanın çılgınlık olduğunu söylemiş, Suriye ile savaşmanın Rusya ile savaşmaya yol açacağını savunmuştu.

Trump’ın ne yapacağı konusunda bir şey söyleyemeyeceğini belirten Esad, “Fakat teröristlerle savaşacaksa, tabii ki doğal müttefik olacağız, Ruslarla, İranlılarla, birçok başkaca ülkeyle olduğumuz gibi” dedi.

Trump’ın IŞİD’ile savaşmaya odaklanacağını yolundaki sözünün umut verici olduğunu söyleyen Trump, sözlerine şu soruyu ekledi: “Yerine getirebilecek mi?”

Esad sözlerine şöyle devam etti: “ABD Yönetimi içindeki denge sağlayıcı güçler ve ona karşı olan merkez medya… Bunlarla nasıl uğraşacak? Bu nedenle bizim için hâlâ müphem. Bu yüzden onu yargılamak için çok temkinliyiz.”

Mülakatta ABD’nin Suriye krizinde takip ettiği güncel politikayı eleştiren Esad, “Dünyanın polisi olduklarını sanıyorlar. Dünyanın yargıcı olduklarını sanıyorlar. Ama değiller” şeklinde konuştu.

ETİKETLER :
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)