BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaGündemEsad füze yağdırıyor----

Esad füze yağdırıyor

Esad füze yağdırıyor
04 Haziran 2013 - 08:15 www.finansgundem.com

Halep’in Kufeyr kasabası gece saatlerinde Esad rejiminin Scud füzelerinin hedefi oldu

Esad -Halep’in Kafr Hamra beldesine düşen Scud füzesinde 11 kişi öldü. Suriye’nin kuzeyindeki Halep’in Kafr Hamra beldesine dün gece düşen Scud füzesinin yıktığı evlerin enkazından 11 kişinin cesedi çıkarıldı. Suriye Genel Devrim Konseyi (SRGC), Kafr Hamra beldesindeki yerleşim birimine düşen Scud füzesinin 6 evi yıktığını, enkaz altından 11 kişinin cesedinin çıkartıldığını belirtti. Çevredeki halkın ölü ve yaralıları kendi imkanlarıyla enkaz altından çıkardığını aktaran SRGC, Scud füzesinin düştüğü yerde onlarca evde büyük çapta hasarın oluştuğunu kaydetti. Öte yandan Suriye Yerel Koordinasyon Komitesi (LCC), önceki gece başkent Şam’ın Kalamun bölgesinde yer alan 155. tugaya bağlı 579. birlikten ülkenin kuzeyine bir Scud füzesinin fırlatıldığını duyurmuştu.
SMDK’dan Rusya’ya tepki
Öte yandan Suriye Muhalif ve Devrimci Güçler Ulusal Koalisyonu (SMDK), Birleşmiş Milletler Güvenlik Konseyi’nde (BMGK) Suriye rejimi ve Hizbullah’ın Kusayr’da yaşanan olaylar dolayısıyla kınanması kararının Rusya tarafından veto edilmesine tepki gösterdi. SMDK tarafından yapılan açıklamada, “Rusya, BMGK’da Suriye için veto oyu kullanarak Esad rejimini desteklediğini teyit etmiştir. Rusya’nın bu tutumu, Suriye’ye silah göndererek masum halkın öldürülmesine neden olması ve ülkenin yıkımına katkısıyla” aynı denildi.
Lübnan gazetesinin iddiası
Açıklamada, Rusya, bu tutumuyla Suriye halkına, güvenliğine ve özgürlüğüne karşı durarak, Suriyeli sivillerin katledilmesine ortak olmuştur” da denildi. Lübnan’da yayınlanan El Diyar gazetesi, Türkiye ve Katar’ın, Suriye Devlet Başkanı Beşar Esad’ın uçağını düşürme girişiminin Ürdün istihbarat servisinin çabaları sonucunda son anda engellendiğini öne sürdü. Gazete, Türkiye ve Katar’ın, El Nusra örgütüne Sam-7 füzeleri temin ederek, Esad’ın uçağının düşürülmesi için talimat verdiğini iddia etti. Gazete ortaya çıkarılarak Suriye yönetimine bildirilmesiyle son anda engellendiği öne sürüldü.
Savaş en çok çocukları vuruyor
Suriye’de süren iç savaşta ölü sayısı 80 bini aştı. Komşu ülkelere sığınan Suriyelilerin sayısı da 2 milyonu geçti. Ülke içinde yerlerinden olanların sayısı ise 5 milyon civarında. Savcaşın ağır koşullarında evlerini terk etmeyen ya da edemeyen Suriyeliler ise varlık yokluk savaşı veriyor. Ülkenin en büyük ikinci kenti Halep savaşın en ağır yaralarını alan kentlerin başında geliyor. Kentte neredeyse kurşun ve bomba izi olmayan ve kalmadı. Alt yapı ve üst yapı da tamamen tahrip olmuş durumda. Önceki gün Esad rejiminin muhaliflere ait mahallelere yaptığı bombardımanda içme suyu şebekesi de tahrip oldu. Zaten susuzluk içinde kıvranan şehri bu saldırının ardından daha karanlık günler bekliyor.
ETİKETLER :
YORUMLAR (1)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
  • Siyasettin Çokbilmiş04 Haziran 2013 09:46

    Esad masum değildir ancak silahları ABD-İsrail-Türkiye vb.'den sağlanan ve Türkiye'den beslenen Özgür Suriye Ordusu teröristlerinin karşısında dimdik duruyor. Ne yapsın, ülkesini diğerleri gibi hemen BOP'a teslim mi etsin? Bizimki gibi Eşbaşkan mı olsun?