BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaGündemEsad ateşkesi kabul etti----

Esad ateşkesi kabul etti

Esad ateşkesi kabul etti
23 Şubat 2016 - 14:32 www.finansgundem.com

ABD ve Rusya’nın ateşkes planını muhalefetten sonra Suriye Devlet Başkanı Beşar Esad da kabul etti

Suriye’de Esad rejiminin ABD ve Rusya’nın girişimiyle başlatılan ateşkes sürecini kabul ettiği bildirildi.

Dışişleri Bakanlığı’ndan yapılan açıklamada, hükümetin silahlı birlikleri durduracağı, ancak IŞİD ile uzantılarına yönelik operasyonların devam edeceği belirtildi.

Seçim çağrısı

Suriye başkanlık sarayından yapılan açıklamada da Beşar Esad'ın onayladığı karar uyarınca parlamento seçimlerinin 13 Nisan'da yapılacağı bildirildi. Suriye'de parlamento seçimleri 4 yılda bir yapılıyor. En son 2012 yılında parlamento üyelerini belirlemek için sandığa gidilmişti.

BM Güvenlik Konseyi aralık ayında aldığı bir kararla, Suriye'de yeni bir Anayasa temelinde 18 ay içinde parlamento seçimlerine gidilmesi çağrısında bulunmuştu. Seçimlerin BM gözlemcilerinin denetiminde yapılması kararlaştırılmıştı.

ABD ve Rusya ateşkes için anlaştı

Öte yandan ABD ve Rusya, Suriye'deki ateşkesin 27 Şubat'ta başlaması konusunda anlaştı. Anlaşmaya BM'nin terör listesinde bulunan El Kaide'nin Suriye kolu Nusra Cephesi ve IŞİD gibi örgütler dahil edilmedi.

Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin, Suriye'de kan dökülmesine son verilmesi için gerçekçi bir fırsat yakalandığını söyledi. Putin, iç savaşın tüm taraflarına ateşkes koşullarını kabul edip etmedikleri konusunda karara varmaları için cuma gününe kadar süre tanındığını söyledi. 

Obama'nın açıklaması

Mevkidaşı Putin'le telefonda görüşen ABD Başkanı Barack Obama da uzlaşmayı memnuniyetle karşıladığını açıkladı. Obama, tüm tarafları insanların acılarına son vermeye, BM arabuluculuğundaki barış sürecini geliştirmeye ve terör örgütü IŞİD'le mücadeleye yoğunlaşmaya çağırdı. 

Ukrayna'nın başkenti Kiev'de temaslarda bulunan Almanya Dışişleri Bakanı Frank-Walter Steinmeier de ABD ile Rusya arasında varılan uzlaşmayı memnuniyetle karşıladığını açıkladı.
ETİKETLER :
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)